Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πιέζει το ΔΝΤ: Δώστε όλα τα «κόκκινα» δάνεια στα ιδιωτικά funds

Επιμένουν στα σκληρά μέτρα οι υπάλληλοι των δανειστών, ζητώντας ακόμα και εφεδρικά. Συγκεκριμένα Κομισιόν και ΔΝΤ βλέποντας «τρύπα» 2,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2018, απαιτούν νέα μέτρα για να κλείσει. Όπως μεταδίδεται από τα μέσα, το πρώτο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκαν ήταν η πρόβλεψη για "τρύπα" 900 εκατομμυρίων για το 2016, παρά το γεγονός ότι το πλεόνασμα του 2015 ανέρχεται σε 730 εκατομμύρια και καλύπτει σχεδόν στο σύνολό της την πρόβλεψη για την τρέχουσα χρονιά.
Μάλιστα οι δανειστές αν και ήταν ξεκάθαρο ότι για ακόμη μια φορά είχαν πέσει έξω στην πρόβλεψη για πρωτογενές έλλειμμα (τελικά υπήρξε πλεόνασμα 0,4%) όταν έγινε η σχετική επισήμανση απάντησαν ότι πρέπει πρώτα να βγουν και τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, να έχει κλείσει δηλαδή το οικονομικό έτος...
Άγριες διαθέσεις από τους δανειστές λοιπόν και αναμένονται οι αντιδράσεις από την κυβέρνηση, η οποία, μεταξύ των άλλων, έχει να αντιμετωπίσει και την εκπρόσωπο του ΔΝΤ που τονίζει ότι όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κόκκινα), θα πρέπει να πωλούνται χωρίς εξαιρέσεις σε ξένα funds, να χρωστούν οι Έλληνες δηλαδή απευθείας στην παγκόσμια κυβέρνηση και πλέον στις τράπεζες.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
http://www.prisonplanet.gr/οικονομια/104369-πιέζει-το-δντ-δώστε-όλα-τα-«κόκκινα»-δάνεια-στα-ιδιωτικά-funds