Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό, απλά οι ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν ένα φρένο σε μελλοντικές ανθρώπινες θετικές αναπροσαρμογές.

Το ασφαλιστικό στην Ελλάδα είναι σε κατάσταση ιδιωτικοποίησης είναι φανερό και ξεκάθαρο. Η ασάφεια και η συνεχής αλλαγές κάθε κυβέρνηση και νόμος μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι το κράτος δεν είναι η μάλλον δεν θα είναι αρωγός για μια σύνταξη αξιοπρεπή . Οι εισφορές είναι μεγάλες οι παροχές ελάχιστες και η σύνταξη αβέβαιη . Το παράλογο στο μεγαλείο του . Γιατί να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές ; θα πει αυτονόητα κάποιος ; Αν τα λεφτά που μου κρατεί το κράτος τα έδινα σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία δεν θα είχα καλύτερες και ποιοτικότερες παροχές σε βασικούς τομείς όπως η υγεία και η σύνταξη;
Δεν θα λυθεί το ασφαλιστικό, απλά οι ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν ένα φρένο  σε μελλοντικές ανθρώπινες θετικές αναπροσαρμογές.   

Η λογική το κράτος είναι συμπαραστάτης και όχι ο βασικός μοχλός προστασίας του πολιτική θα κυρίευση την χωρά και θα την οδήγηση στην ιδρωτική ασφάλιση . Είναι τραγικό αλλά αυτή είναι αλήθεια . Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλιση έτσι θα υπάρχει η ελάχιστη σύνταξη των 350 ευρώ που πιστέψτε με τώρα φαίνεται σαν μακρινό όνειρο αλλά κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα . Η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη είναι κάτι σαν κρανιακή . Μιλάμε  για την απόλυτη φτωχιά .   Μια εικόνα ας δει τους αστέγους στην Αμερική .