Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Ένας υφυπουργός και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι μεταξύ των τραυματιών

Ένας υφυπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης, καθώς και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι βρίσκονται μεταξύ των δεκάδων τραυματιών στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στο Κίεβο.
«Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Βάσιλ) Πασκάλ τραυματίστηκε από θραύσμα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι 111.Ukraina.
«Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για ένα τηλεοπτικό κανάλι τραυματίστηκαν επίσης και βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Ο Αβάκοφ επέρριψε για μία ακόμη φορά την ευθύνη για τις συγκρούσεις στο κόμμα Σβόμποντα και τον ηγέτη του, Ολέγκ Τιαχνίμποκ. «Πιστεύω ότι είναι έγκλημα και όχι πολιτική δήλωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για τις ταραχές. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (....) δεν θα επιτρέψω να γίνει», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν, αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση τις συνταγματικές τροποποιήσεις που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο για την αποκέντρωση της εξουσίας.
Από την πλευρά του, το εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αρχές φέρουν την ευθύνη για τις ταραχές.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Κίεβο.
«Μολονότι δεν είναι ένα επεισόδιο στο οποίο στοχοθετήθηκαν συγκεκριμένα δημοσιογράφοι, ανησυχώ και καλώ τις αρχές να ερευνήσουν τάχιστα το θέμα, όπως και παλαιότερες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/620012/oykrania-enas-yfypoyrgos-kai-dyo-galloi-dimosiografoi-metaxy-ton-traymation#ixzz3kPgQ0b3L