Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να προτείνουν στην Ελλάδα καμία εναλλακτική λύση έναντι της κατασκευής του αγωγού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να προτείνουν στην Ελλάδα καμία εναλλακτική λύση έναντι της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου σε συνεργασία με τη ρωσική Gazprom, εκτός από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, εκτιμά ο αναλυτής ενεργειακών θεμάτων και εκδότης του δελτίου Energy international risk assessment (eiranews.com) Γιώργος Χατζηιωάννου, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
«Οι ΗΠΑ είχαν αδιαμφισβήτητη επιτυχία στην εξόρυξη φυσικού αερίου, ωστόσο, για την εξαγωγή του δεν υπάρχουν τόσο πολλές δυνατότητες», επισημαίνει ο αναλυτής και συμπληρώνει ότι «οι πραγματικές εξαγωγές του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου δεν θα ξεπερνά τα 68 δισ. κυβικά μέτρα ως το 2025 και θα φθάσει τα 107 δισ. κυβικά μόνο το 2035, δηλαδή μετά από είκοσι έτη».

Κατά την εκτίμηση του Γιώργου Χατζηιωάννου οι εξαγωγείς του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν την Κίνα ως ευνοϊκή αγορά με ισχυρή προοπτική ανάπτυξης, την ίδια στιγμή, που μοιάζουν «θολές» οι πιθανότητες αλλαγών στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά από τις εξαγωγές αυτές.
ΑΠΕ


http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_464.html