Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για το μαύρο πολιτικό χρήμα συμφώνησε στο αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να τους καλέσει για κατάθεση Αντωνία Ξυνού

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα κλήτευσης του ΚΥΣΕΑ επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Το αίτημα υπέβαλε νωρίτερα η υπεράσπιση του πρώην υπουργού, ενώ θετική ήταν και η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το "μαύρο πολιτικό χρήμα" σε δεύτερο βαθμό.
Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός συμφώνησε στο αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99, προκειμένου να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.
Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική για να καταδειχθεί ποιος λάμβανε τις τελικές αποφάσεις για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη έχει απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, που είναι πάγιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eishghsh-na-klhthei-to-kysea-ths-periodoy-1998-99-sth-dikaiosunh.3351257.html