Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τόσκας: Υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

Σε μία ξεκάθαρη παραδοχή για την κατάσταση που επικρατείστα Εξάρχεια προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Υπάρχει άβατο», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στην περιοχή από ομάδα 10 κρανοφόρωντην ώρα που έτρωγε.

«Υπάρχουν περιοχές στις οποίες υπάρχει μορφή άβατου και αποκλεισμού ανθρώπων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια του οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχει και σε άλλες περιοχές» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Οικονόμου ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «το πιθανότερο είναι, όπως είπα και στον ίδιο, να τον παρακολουθούσαν και να ήταν οργανωμένη η επίθεση»
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών» σημείωσε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:
Η τυφλή βία μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο  αστυνομική χρήση αλλά και πολιτικά. Ο συνδυασμός πολιτικής αντιμετώπισης και αστυνομικής δράσης είναι το μείγμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε.

newpost