Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Εισαγγελική παρέμβαση για μυστηριώδες ατύχημα 7χρονης μαθήτριας στην Καλαμάτα

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα της 7χρονης μαθήτριας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, διέταξε χθες ο Εισαγγελέας ΠρωτοδικώνΚαλαμάτας,  Δημήτρης Σταύρου.
Το 7χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στη χειρουργική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου διακομίσθηκε εσπευσμένα από την Καλαμάτα, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Το παιδί έχει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα, κάκωση στην κοιλία, επισκληρήδιο αιμάτωμα και κάταγμα στο κρανίο, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων, Μανώλη Παπασάββα.

Ευθύνες
Η έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας, θα εξετάσει κυρίως τις συνθήκες που συνέβη το ατύχημα, αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες σε πρόσωπα. Ιδιαίτερα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ακόμα δεν υπάρχει με βεβαιότητα τι πραγματικά συνέβη.
Πληροφορίες από το χώρο του σχολείου αναφέρουν, ότι μετά την  ολοκλήρωση του μαθήματος της Πληροφορικής στο 2ο  όροφο του κτηρίου, μόλις τελείωσε το μάθημα και ξεκίνησε το διάλειμμα, τα παιδιά βγήκαν από την αίθουσα και η δασκάλα κλείδωσε την αίθουσα, όπως συνηθίζεται για λόγους ασφαλείας, χωρίς να αντιληφθεί ότι το 7χρονο παιδί ήταν ακόμα μέσα.
Το παιδί, χτυπούσε την πόρτα, αλλά λόγω της φασαρίας από το διάλειμμα κανείς δε το άκουσε και αυτό πλησίασε τα παράθυρα για να φωνάξει και συνέβη το ατύχημα.

Καταγγελίες γονιών
Χθες στον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό Star οι γονείς κατήγγειλαν ότι το παιδάκι κλειδώθηκε από τη δασκάλα του στην αίθουσα και αυτό πήδηξε από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του σχολικού κτηρίου, καθώς κάνεις δεν το άκουγε που καλούσε σε βοήθεια.
Όπως εξήγησαν, όλα έγιναν τη Δευτέρα όταν η μητέρα κλήθηκε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο τραυματισμένο, ενώ ενημερώθηκε από τη διεύθυνση πως είχε χτυπήσει στην τουαλέτα του σχολείου.
«Τα παιδί μου, μου είπε πως η δασκάλα της πληροφορικής το έκλεισε στην τάξη. Μάλιστα της φώναζε “Κυρία, κυρία μην με κλείνετε μέσα”» ανέφερε στο Star η μητέρα της 7χρονης, προσθέτοντας πως τόσο η γιατρός της Καλαμάτας όσο και οι γιατροί στο Παίδων, επιβεβαιώνουν ότι το παιδί χτύπησε μετά από πτώση από μεγάλο ύψος!
«Το παιδί έπεσε από ύψος 6 μέτρων. Ούρλιαζε, πανικοβλήθηκε και η μόνη διέξοδος ήταν από το παράθυρο», τόνισε στον ίδιο σταθμό ο πατέρας της μικρής.
Ο πατέρας του κοριτσιού που έχει αλλά δυο παιδιά, είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό και κατήγγειλε, επιπροσθέτως, ότι το παιδί μετά από τέτοια πτώση δεν έμεινε ακινητοποιημένο για λόγους ασφαλείας, όπως επιβάλλεται.