Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στους δρόμους (μετά τους μαθητές) συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ θύελλα σαρώνει από την αρχή της εβδομάδας ολόκληρη τη χώηρία.
Οι συνταξιούχοι, με τη συμμετοχή περίπου 2.500 ατόμων, ξεκίνησαν χθες το πρωί την πορεία τους από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο για τις περικοπές στις συντάξεις τους.ρα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και άλλες πόλεις... προετοιμάζοντας το έδαφος για την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Την αρχή έκαναν την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές με συλλαλητήρια στην πρωτεύουσα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις και χθες έδωσαν τη σκυτάλη σε συνταξιούχους και άτομα με αναπ
Ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο των συνταξιούχων άτομα με αναπηρία πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ζητώντας ισότητα και αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας προχώρησαν χθες φοιτητές, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν περίπου 250 νεαροί εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Νίκο Φίλη.
Τα πνεύματα ηρέμησαν με την εμφάνιση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε σύντομο διάλογο με τους φοιτητές κατά τον οποίο τους ζήτησε να παραμείνουν προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, χωρίς ωστόσο να τους πείσει.
Συμβολικές καταλήψεις δημοτικών κτιρίων στην Αθήνα (δημαρχεία Αιγάλεω και Κορυδαλλού) και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν χθες μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

http://www.dimokratianews.gr/content/55015/stoys-dromoys-meta-toys-mathites-syntaxioyhoi-kai-atoma-me-anapiria