Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόκληση του Ερντογάν στον Β.Πούτιν. Ο Τουρκικός Στρατός εισήλθε εντός Συρίας και παραμένει στην πόλη Etmeh Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μια θρασύτατη πρόκληση στον Ρώσο Πρόεδρο μετά την συνέντευξη που έδωσε στα δυτικά ΜΜΕ. ...

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μια θρασύτατη   πρόκληση στον Ρώσο Πρόεδρο μετά την συνέντευξη που έδωσε στα δυτικά ΜΜΕ.  
Ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι προετοιμάζονται μαζί με το συριακό στρατό  του Μπασάρ Άσαντ, και  τους χιλιάδες Ιρανούς εθελοντές για την  γενική επίθεση κατά των τρομοκρατών στο νότιο και στο κέντρο της Συρίας, στο βόρειο τμήμα της χώρας χωρίς άδεια εισήλθε ο  τουρκικός  στρατός χθες το πρωί.
Μια τουρκική  τεθωρακισμένη ταξιαρχία  διέσχισε το νότιο σημείο των τουρκο-συριακών συνόρων ,  το οποίο οδηγεί στην περιοχή  Etmeh, στο κέντρο της επαρχίας Ιντλίμπ,  δήλωσε   Αραβικό ΜΜΕ .
Προς το παρόν, οι κάτοικοι παρακολουθούν μόνο τους Τούρκους  στρατιώτες να  εξοπλίζουν τις θέσεις τους στην περιοχή της οροσειράς της Αλ-Halaqa. Σύμφωνα με τα μέλη των κοινωνικών δικτύων, ο τουρκικός στρατός κατασκευάζει  ένα αδιαπέραστο τείχος στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας για να αποφευχθεί η διείσδυση των Κούρδων.
Νωρίτερα, η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της  για τις εναέριες επιχειρήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χάμα, Al-Raqqa, Χαλέπι, Λατάκια και Ντέιρ αλ-Ζορ, υποστηρίζοντας ότι αυτές στρέφονται κυρίως κατά των ισλαμιστών ανταρτών και όχι κατά των τρομοκρατών .
Σήμερα, στο πλαίσιο αυτό, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας ότι είναι  απαράδεκτο η διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων κοντά στο τουρκικό έδαφος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι ανησυχίες των τουρκικών αρχών, δεν προκλήθηκαν από τις πτήσεις αυτές , αλλά άλλο είναι το πρόβλημα. Το γεγονός είναι ότι τις τελευταίες ημέρες οι  τουρκικές αρχές κλιμάκωσαν την αντιπαράθεση  τους με τους μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν  και στις δύο πλευρές των συνόρων(Συρία).
Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει την παραδοχή ότι η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία. Ωστόσο, η δήλωση αυτή φαίνεται απίθανη, καθώς καμία ενέργεια δεν γίνεται γι “αυτό, παρά μόνο  δηλώσεις .
Τον Βλαδίμηρο τον ρώτησαν οι Τούρκοι ;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,η ρωσική αντίδραση θα είναι μετρημένη , στοχευμένη και κυρίως δυναμική. Οι Τούρκοι φοβούνται ότι ο Πρόεδρος τους θα τους μπλέξει σε έναν διπλό   πόλεμο με την Ρωσία , και  με το PKK .ίδωμεν.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες παρακολουθούν στενά το ζήτημα αυτό το πως θα εξελιχθεί.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/10/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2-%cf%80.html#ixzz3oa1FGOVx