Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

«Μνήμες Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο






Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έκθεση: «Μνήμες Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πλαισιωμένος από την συντονίστρια της έκθεσης και καθηγήτρια του ΤΕΙ Πύργου κα Μαρία Βίγλη και τον συλλέκτη κ. Κωνσταντίνο Φάρο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης και αμέσως μετά τα εγκαίνια την ερχόμενη Κυριακή στις 18:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί και ειδική εκδήλωση στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό και θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Λαζαράκειου από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Ήλιδας: «Είναι σημαντικό γεγονός για την πόλη μας να πραγματοποιείται μία έκθεση ιστορικής μνήμης, και στο πλαίσιο αυτό να διοργανώνεται ειδική εκδήλωση με θέμα τις: «Μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η έκθεση αλλά και η εκδήλωση αποτελούν μια προσπάθεια που έγινε με πολύ μεράκι και μεγάλη αφοσίωση από τους συντελεστές της.
Αποτελεί μία εθελοντική –το τονίζω– προσπάθεια που όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε, αυτή τη φορά με την παρουσία μας.
Για την ολοκλήρωσή της και την παρουσίασή της στο κοινό της  Ήλιδας συντονίστηκαν αρμονικά δεκάδες άνθρωποι, τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Κλάδη και Βασιλική Δεδότση που οραματίστηκαν και έφεραν εις πέρας αυτή την προσπάθεια.
Η έκθεση και η εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αν δεν συνέβαλε σε αυτή το ιστορικό αρχείο και τα εκθέματα που διατηρεί στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου, ο κύριος Κωνσταντίνος φάρος, τον οποίο και ευχαριστώ.
Τέλος αποφασιστική είναι η συμβολή του ΤΕΙ Πύργου και ειδικότερα της καθηγητού Μαρίας Βίγλη, και των σπουδαστών της.  
Επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά, ότι τέτοιου είδους εκθέσεις είναι σημαντικές όχι μόνο για να διδαχθούμε την ιστορία μας, αλλά και για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη.» 

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/mnimes-v-pagkosmioy-polemoy-sto-lazarakeio-dimotiko-megaro