Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Με εντολή προέδρου, δεν άλλαξε η ώρα στην Τουρκία! Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει από τις 4 τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου, για να μπορέσουν οι εκλογείς να επωφεληθούν από το φως !

Ενώ την Κυριακή η Ευρώπη γύρισε τους δείκτες μία ώρα πίσω, στην Τουρκία η ώρα δεν άλλαξε, κατόπιν κυβερνητικής απόφασης! 
Ο Ερντογάν αποφάσισε να διατηρήσει τη θερινή ώρα μέχρι... μετά τις εκλογές, προκειμένου να έχει περισσότερο φως όταν θα προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες, την 1η Νοεμβρίου. Έτσι, η ώρα στην Τουρκία θα αλλάξει στις 4 τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου.
Όμως, όλα τα αυτόματα ρολόγια, πχ σε κεντρικές πλατείες, σταθμούς, υπολογιστές και smartphones, αψήφισαν την προεδρική εντολή και άλλαξαν κανονικά, μπερδεύοντας του Τούρκους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ώρα είναι τελικά!
Όπως ήταν αναμενόμενο, το twitter πήρε φωτιά. Δημιουργήθηκε μάλιστα ειδικό hashtag - #saatkac (τι ώρα είναι;) - όπου οι χρήστες έδωσαν την απάντηση: «Βρισκόμαστε σε ειδική ‘ώρα Ερντογάν’», «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η Τουρκία είναι σε EEST… Erdogan Engineered Standard Time», ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά μηνύματα. 

http://www.news.gr/kosmos/paraxena/article/241954/me-entolh-proedroy-den-allaxe-h-ora-sthn-toyrkia.html