Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η μνημονιακή υποταγή της χώρας δεν αποτελεί μοντέλο προς μίμηση για άλλες χώρες ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΕΛ προς Αναστασιάδη: Η Κύπρος δε βιώνει ένα νέο οικονομικό θαύμα

Το ΑΚΕΛ διατύπωσε επικρίσεις εναντίον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για αναφορές του σε δεξαμενή σκέψης στο Σικάγο, σχετικά με την οικονομία και τη δήλωσή του ότι το μοντέλο ανάκαμψης της Κύπρου θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η Κύπρος κάθε άλλο παρά βιώνει ένα νέο οικονομικό θαύμα, όπως επιμένουν να ισχυρίζονται οι κυβερνώντες.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη για τα οικονομικά δεδομένα, ο Γιώργος Λουκαϊδης τον επέκρινε ότι επιχείρησε να παρουσιάσει τη «μνημονιακή υποταγή της Κύπρου», ως μοντέλο προς μίμηση για άλλες χώρες και την πορεία της οικονομίας τα τελευταία δυόμισυ χρόνια, ως ιστορία επιτυχίας.

«Τα πράγματα, όντως, εξελίσσονται θαυμάσια, αλλά μόνο για μια δράκα μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση Συναγερμού, με τη συνδρομή κατά κανόνα και του ΔΗΚΟ, υποστήριξε ο Γιώργος Λουκαίδης.

Πρόσθεσε, πως εικόνα των αριθμών και κυρίως η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, είναι ακριβώς αντίθετη.
http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/150124/akel-pros-anastasiadi-i-kupros-de-vionei-ena-neo-oikonomiko-thauma-/