Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κλειστά χαρτιά του Μεϊμαράκη

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  
Αναβρασμό προκάλεσε μεταξύ των στελεχών της ΝΔ η εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου αρχηγού του κόμματος, ακόμη και αν αυτό δεν γίνει άμεσα όπως πολλοί θα επιθυμούσαν. Ήδη ασφαλείς πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι πολλά στελέχη έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τα στρατόπεδα των πιθανών υποψηφίων και να παίρνουν θέσεις μάχης.
Τρία τουλάχιστον εξ αυτών των στρατοπέδων έχουν ήδη διαμορφωθεί και τις επόμενες εβδομάδες οι επικεφαλής τους θα ανακοινώσουν και επίσημα την υποψηφιότητά τους.
Ωστόσο, πριν από αυτό στη ΝΔ περιμένουν να απαντηθεί ένα ερωτηματικό που είτε θαεπισπεύσει την διαδικασία, είτε θα λύσει τα χέρια πολλών στελεχών που επιθυμούν να βγουν ανοιχτά υπέρ κάποιων υποψηφίων. Και το ερωτηματικό αυτό ακούει στο όνομαΒαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και είναι ο τελευταίος που δείχνει να βιάζεται γι' αυτό, όπως μερικοί άλλοι. Αν ο κ. Μεϊμαράκης αποφασίσει να είναι υποψήφιος τότε αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στους εκπροσώπους του λεγόμενου «καραμανλικού μπλόκ» αφού και ο ίδιος εκεί τοποθετείται.
Από την άλλη μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα δημιουργούσε πρόβλημα και σε μερικά παλαιότερα στελέχη του κόμματος που δεν θα ήθελαν να μπουν στην αρένα με το πιο παλιό κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
Επιπλέον η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη δημιουργεί πρόβλημα και στο στρατόπεδο των «Σαμαρικών» αφού είναι ο άνθρωπος που εκμηδένισε την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις 20 μονάδες των δημοσκοπήσεων την κατέβασε στις επτά.
Πάντως μέχρι να ανοίξει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οι υπόλοιποι υποψήφιοι προσπαθούν να στήσουν τα στρατόπεδά τους και να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά αυτό το χρονικό διάστημα.
Η συνταγή είναι παλιά και απλή και αυτήν θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι. Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν αρκετές διαρροές ότι ο τάδε ή ο δείνα ενδέχεται να είναι υποψήφιος ώστε να μετρηθούν δυνάμεις αλλά και αντιδράσεις,τ όσο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος όσο και στα όργανα αλλά και την βάση. Ακολουθούν συνεντεύξεις και προβολή των ίδιων αλλά και τα γνωστά γεύματα στήριξης που θα λάβουν χώρα σε σπίτια στελεχών και βουλευτών.
Η διαδικασία είναι στην αρχή της και θα εξελίσσεται μέρα μέρα ανάλογα και με τις κινήσεις των αντιπάλων. Και εμείς εδώ για την παρακολουθούμε...
http://newpost.gr/politiki/488153/ta-kleista-xartia-toy-me-marakh