Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανθρωπογεωγραφία και η αριθμητική του νέου υπουργικού συμβουλίου

Σημαντικές αλλαγές τόσο στην ανθρωπογεωγραφία της νέας κυβέρνησης, όσο και στους αριθμούς των μελών της φέρνει νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε απόψε η Όλγα Γεροβασίλη.
Ειδικότερα, το νέο σχήμα αριθμεί 14 υπουργεία, τέσσερα περισσότερα από αυτά τηςπρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ορισμένα χαρτοφυλάκια αυτονομήθηκαν. Ειδικότερα επανήλθαν το υπουργείο Πολιτισμού, το Περιβάλλοντος, το Υποδομών και το Ναυτιλίας. 
Το νέο υπουργικό συμβούλιο, θα έχει 46 συνολικά μέλη, πέντε περισσότερα από τον Ιανουάριο καθώς και 14+2 υπουργούς. Δηλαδή 14 υπουργούς με χαρτοφυλάκια καθώς και δύο  Επικρατείας, τον Νίκο Παππά και τον Αλέκο Φλαμπουράρη που θα είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 
Τα υπουργεία θα έχουν επίσης 16 αναπληρωτές υπουργούς, αριθμός μειωμένος από τους 20 που αριθμούσε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι υφυπουργοί θα είναι 10+2: Ο Γιάννης Μπαλάφας, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ηΘεοδώρα Τζάκρη, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Δημήτρης Μάρδας, οΓιάννης Αμανατίδης, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Σταύρος Κοντονής, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Όλγα Γεροβασίλη.
Οι γυναίκες που βρέθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα είναι 7, αυξημένες σε σχέση με τον Ιανουάριο: Ειδικότερα η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά αναλαμβάνει υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, η Έλενα Κουντουρά Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, ηΘεοδώρα Τζάκρη υφυπουργός Αρμόδια για τη Βιομηχανία, η Σία Αναγνωστοπούλουαναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, η Θεανώ Φωτίου αναπληρώτρια υπουργός για Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ράνια Αντωνοπούλου Αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και η Όλγα Γεροβασίλη Κυβερνητική Εκπρόσωπος. 
http://newpost.gr/politiki/parapolitika/488173/h-anthrwpogewgrafia-kai-h-arithmhtikh-toy-neoy-ypoyrgikoy-symboylioy