Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου το μεσημέρι στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής για να δει εάν υπάρχει δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης ή ψήφου ανοχής, ακόμη και σε άλλο πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ. Θα καλέσει σε συνάντηση και τον Τσίπρα για να εξεταστεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ή και μετά τις εκλογές
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 13:00 θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα ζητήσει κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο παρέλαβε τη διερευνητική εντολή.
Παράλληλα, θα καλέσει σε συνάντηση και τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί, στις 18:00, με τον Επικεφαλής του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» κ. Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή.
Σε μία κίνηση με στόχο να δείξει ότι ο ίδιος εξαντλεί πραγματικά κάθε περιθώριο για την εύρεση λύσης από την παρούσα Βουλή και την αποφυγή εκλογών, αλλά και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Μεϊμαράκης θα θέσει στην κ.Κωνσταντοπούλου το αίτημα να διερευνηθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης (την οποια ουδέποτε ζήτησε τελικά ο κ.Τσίπρας), αλλά και να εξετάσει ακόμη και το σενάριο παροχής ψήφου ανοχής ακόμη και σε άλλο πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ “αφού ο Τσίπρας δε θέλει”.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε και κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει κάποιο άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός αναφέροντας μάλιστα την περίπτωση Δραγασάκη, ενώ είχε επιμόνως θέσει το ερώτημα γιατί ο κ.Τσίπρας δε ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καλέσει και τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του για να συζητήσουν εάν μπορεί τελικά να υπάρξει σχηματισμός νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, αλλά και για να διερευνηθούν προθέσεις για μετά τις εκλογές.
Τόνισε ότι σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, κατί που αριθμητικά “βγαινει” μόνο με τη συμμετοχή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ του κ.Τσίπρα, η ΝΔ δε θέτει θέμα προσώπων για την πρωθυπουργία, όμως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.
Ο κ.Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον κΜεϊμαράκη του είπε ότι τον κάλεσε όπως προβλέπει το Σύνταγμα για να του παρέχει την εντολή. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μία απλή τυπική διαδικασία, αλλά ότι ήλθε στο Προεδρικό για μία ουσιαστική συνάντηση και πως τις πολύ δυσκολες κρίσιμες στιγμές θα κάνει χρήση της εντολής. “Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα Οι εκλογές δε βοηθούν τη χώρα και εξετάζω εάν εξυπηρετούν συμφέροντα, πολιτικές διαπλοκές. Οι εκλογές είναι η έσχατη λύση” είπε και στη συνέχεια έδωσε την είδηση, λέγοντας στον κ.Παυλόπόυλο:
“Μετά από εσάς θα ζητήσω συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής για να διερευνήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής εμπιστοσύνης και να εξετάσει με τα άλλα κόμματα εάν υπάρχει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και γιατί όχι σε πρωθυπουργό από το ΣΥΡΙΖΑ που είναι και το πρώτο κόμμα αφού δεν θέλει ο Τσίπρας”.
Ο κ.Μεϊμαράκης μάλιστα έπλεξε το πολιτικό εγκώμιο του κ.Παυλόπουλου, με τον οποίο είναι γνωστό ότι δεν έχουν τις καλύτερες προσωπικές σχέσεις : “Είναι ευτύχημα που έχουμε εσάς για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχετε συμβάλλει τα μέγιστα και είστε σύμβολο ενότητας του ελληνικου λαού”.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα ο κ.Μεϊμαράκης εξήγησε ότι θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Βουλής για να την παροτρύνει να συναντηθεί κι εκείνη με τους αρχηγούς των κομμάτων και να δούμε εάν μπορεί να βρεθεί μία ουσιαστική λύση από την παρούσα Βουλή ώστε να αποφευχθούν τα αρνητικά που θα προκαλέσει η εκλογική αναμέτρηση.
Σχολίασε επίσης ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο πολυσύνθετο σκηνικό και ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να πάρουν το λόγο και να εκφραστούν δημοσίως. “Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία, είναι στοίχημα με τις ευθύνες μας για μέλλον τόπου με σύνεση ψυχραιμία και σοβαρότητα να ψάξουμε λύσεις” είπε.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης και έδωσε τη δεύτερη είδηση, ανακοινώνοντας ότι είναι στις προθέσεις του να προσκαλέσει τον κ.Τσίπρα στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του τόσο το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή οσο και μετά τις εκλογες.
Επισήμανε προς την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να κάνει τίποτε παραπάνω από τα βασικά και στοιχειώδη καθώς είναι υπηρεσιακή και άφησε υπονοούμενα λέγοντας ότι η ΝΔ θα ερευνήσει ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετει η προσφυγή στις κάλπες και εάν υπάρχει διαπλοκή.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/synanthsh-me-kwnstantopouloy-tha-zhthsei-o-meimarakhs.3624538.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget