Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

29 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κάιρο σε κτίριο της αστυνομίας

H έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κάιροπροκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ατόμων τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας και σ΄ ένα δικαστήριο στη συνοικία Choubra al Khaïma που βρίσκετια στο βόρειο τομέα της πρωτεύουσας μεταφέρει η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.


«Ένας άγνωστος σταμάτησε απότομα το αυτοκίνητό του μπροστά από το κτίριο βγήκε και ανέβηκε σε μια μηχανή για να διαφύγει έπειτα το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε » αναφέρει το Υπ.Εσωτερικών που κάνει λόγο για 6 τραυματίες αστυνομικούς.Caυγγιγθ
Αστυνομία και στρατός αναπτύχθηκαν στην περιοχή και έκλεισαν τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο σημείο της έκρηξης. Η επίθεση μέχρι στιγμής δεν διεκδικήθηκε από την επαρχία του Σινά παρακλάδι της ISIS στην Αίγυπτο που ενέχεται σε πλήθος πολύνεκρων επιθεσεων κατά αστυνομικών ,στρατιωτών και που πριν λίγες ημέρες αποκεφάλισε κροάτη όμηρο. Η οργάνωση αυτή μετά την υποταγή της στο Ισλαμικό Κράτος μετονομάστηκε σε Επαρχία του Σινά από Ansar Beït al-Maqdess. (lemοnde mediapart 20/8/15)
www.dimpenews.com