Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Fed: Ανησυχία για μια πιθανή αποτυχία στις ελληνικές διαπραγματεύσεις

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν τα μέλη της Federal Reserve μετά τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής, η οποία διεξήχθη στις 16 και 17 Ιουνίου. 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το οποίο αναδημοσιεύει μέρος των πρακτικών, οι Αμερικανοί τραπεζίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.
«Είναι άγνωστο το κατά πόσο οι αγορές θα επηρεαστούν από την αποτυχημένη έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων» υποστηρίζουν τα μέλη της Fed.
Όπως αναφέρεται στα πρακτικά, πολλοί από τους τραπεζίτες δείχνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για μια πιθανή αποτυχία στην επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικές αναταράξεις τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, είχε προειδοποιήσει ότι το Grexit ενέχει σημαντικούς γεωπολιτικούς κινδύνους.
«Όταν συνομιλώ με τους Ευρωπαίους, υπάρχει η γενική άποψη ότι η καλύτερη έκβαση είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι ένα Grexit θα συνεπάγεται επίπονες προσαρμογές.
Εξακολουθεί να μην είναι σαφές το αν η Ευρώπη θα καταφέρει να βρει μια λύση για την Ελλάδα, αναφέρει ο κ. Λιου, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

http://www.sofokleousin.gr/archives/241643.html