Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στη Μόσχα ο Λαφαζάνης για... διαπραγματεύσεις - Ποιός είναι ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψής του;

Για τη Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο υπουργόςΠαραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα σενάρια για τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψής του δίνουν και παίρνουν.
Εν μέσω κρίσιμων εικοσιτετραώρων για τη χώρα και την κυβέρνηση, χωρίς να έχει κλειδώσει η συμφωνία με τους δανειστές, και το ρευστό να στερεύει, ο κ. Λαφαζάνης ταξιδεύει για τη Ρωσία με εντολή του πρωθυπουργού για διαπραγματεύσεις. Σκοπός να βολιδοσκοπηθούν τα πιθανά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική πλευρά από τη Μόσχα.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασύγκροτησης, διευκρινίζεται ότι στόχος του ταξιδιού είναι οι ενεργειακές συμφωνίες.
«Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός θα έχει σειρά επαφών για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 
Συγκεκριμένα θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Στόρτσακ, με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, αλλά και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ».

newpost

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_655.html