Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η ντροπιαστική στάση των γιατρών απέναντι στο λείψανο της Αγ. Βαρβάρας και η παραδειγματική στάση του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Σκέψεις απειρου παραλογισμού κάνουν οι γιατροί σχετικά με την μεταφορά του Ιερου Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας". Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου, Δημήτρης Βαρνάβας, θεωρεί ότι η μεταφορά του λειψάνου αποτελεί ειδωλολατρία(!!!) Φυσικά τα λεγόμενά του έρχονται σε αντίθεση με τη στάση του υπουργού υγείας, κ. Κουρουμπλή ο οποίος θα συνοδέψει τα Ιερά Λείψανα. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπουργός θα είναι σε μεταφορά λειψάνου σε νοσοκομείο, κάτι που μας δείχνει και τη σπουδαιότητα του γεγονότος.
Καταρχήν, ας σταθούμε στο γεγονός πως και άλλες φορές στο ογκολογικό νοσοκομείο έχει μεταφερθεί λειψανοθήκη, ποτέ ξανά όμως η υποδοχή δεν έχει γίνει παρουσία του υπουργού Υγείας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι μια ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας φτάνει σε ορθόδοξη χώρα ! Αυτό μάλλον "διαφεύγει" από τους γιατρούς και πιο συγκεκριμένα από τον κύριο Δημήτρη Βαρνάβα,πρόεδρο της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ), όπου θεωρεί ότι η μεταφορά του λειψάνου αποτελεί ειδωλολατρία!
Ο παραλογισμός δε σταματά εδώ. Προβληματισμένη είναι και η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Η κ. Παγώνη συμφωνεί με το δικαίωμα στην πίστη, αλλά αμφισβητεί τη μεταφορά του λειψάνου σε ένα νοσοκομείο σε ώρα λειτουργίας.Η Αγία Βαρβάρα – σημειώνει – μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς όπου και αν βρίσκεται το λείψανό της.Αναρωτιέται γιατί δεν μεταφέρεται το λείψανο και στα άλλα ογκολογικά νοσοκομεία, δηλαδή το “Μεταξά” και τους “Αγίους Αναργύρους”.
Να σημειώσουμε πως στα ελληνικά νοσοκομεία η σχέση ιατρικής επιστήμης και θρησκείας εμφανίζεται συνήθως πολύ ζωντανή. Είναι ενδεικτικό ότι η επίδραση της θρησκευτικής πίστης στους καρκινοπαθείς έχει γίνει έως και αντικείμενο επιστημονικής μελέτης!
Αναρωτιόμαστε λοιπόν: γιατί τόσες ντροπιαστικές ιδεολογίες; Γιατί τόσο "άσχημος" θόρυβος στον απόηχο ενός ιστορικού γεγονότος;
Υπενθυμίζουμε πως τα λείψανα έφτασαν στην Ελλάδα την Κυριακή από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και το σκήνωμα θα μείνει για 15 μέρες.
πηγή: agioritikovima.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/43312/i-ntropiastiki-stasi-ton-giatron-apenanti-sto-leipsano-tis-ag-varvaras-kai-i