Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΜΙΝΣΚ……. ΠΟΙΟ ΜΙΝΣΚ; ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ, ΣΙΡΟΚΙΝΟ ….ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τη νύχτα της 14ης Μαίου βομβαρδίστηκε το χωριό Sahanka που βρίσκεται πλησίον της γραμμής διχοτόμησης με τους στρατιώτες. Στοχοποιήθηκε παρ΄ότι αποτελεί αστική ζώνη και δεν υπάρχει κανένα σημείο ελέγχου της πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων σε αυτό. Τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική εθνοφρουρά έχει εξαπολύσει μαζική επίθεση στους οικισμούς του Ντονμπάς.
Capυγθγθγθ
 Είναι τέτοια η όξυνση της κατάστασης που στο χωριό    Shirokino μέλη του εξτρεμιστικού Τάγματος της  «Αζοφικής» για δύο ημέρες δεν επιτρέπουν να περισυλλεγεί η σωρός ενός νεκρού πολίτη που σκοτώθηκε κατά τους βομβαρδισμούς.
Το Υπουργείο Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντόνετσκ επισημαίνει σήμερα ότι λόγω της αυξημένης επιθετικότητας των Ουκρανών στο Ντεμπαλτσέβε σκοτώθηκαν 3 άμαχοι ενώ άλλοι 2 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο ουκρανός δημοσιογράφος Αντρέι Dzyndzya δημοσίευσε ένα βίντεο  με μάχες στο Shirokino.Ρωσικά μέσα αναφέρονται σε αυτό υποτιμητικά ότι θυμίζει το γνωστό βιντεοπαιχνίδι  Counter-Strike και ότι είναι προπαγανδιστική παραγωγή του τάγματος της Αζοφικής.


Ο ΟΑΣΕ πάντως τόνισε ότι σήμερα παρατηρήθηκε σχετική μείωση της έντασης στις μάχες του Shirokino.Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της Παρασκευής.
Το Shirokino που βρίσκεται όχι πολύ μακριά από τη Μαριούπολη περίπου στα 20χλμ. αποτελεί αυτήν την περίοδο ένα από τα πιο καυτά μέτωπα στο Donbass, όπου πυροβολικού συνέχισε.
Αντίθετα οι παρατηρητές καταγράφουν ότι η κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ παραμένει τεταμένη καθώς οι μάχες συνεχίζονται όλη την ημέρα, παρά τις προσπάθειες του ΟΑΣΕνα συμφωνηθεί μια τοπική εκεχειρία. (mk.ru , tvezda, mariupol.tv 15.5.15)
http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_409.html