Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Φιντέλ Κάστρο: Δεν εμπιστεύομαι τις ΗΠΑ αλλά δεν απορρίπτω την ειρηνική λύση

Επιστολή του Φιντέλ Κάστρο μετέδωσε η κουβανική τηλεόραση, όπου ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης επισημαίνει ότι δεν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ, αλλά δεν απορρίπτει την ειρηνική λύση. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρέμβαση του 88χρονου Κάστρο, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.
"Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία λέξη με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απόρριψη της ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση», αναφέρει στην επιστολή του ο Φιντέλ Κάστρο, τονίζοντας ότι "κάθε ειρηνική ή συμπεφωνημένη λύση στα προβλήματα μεταξύ των ΗΠΑ και των λαού μας ή κάθε λαού της Λατινικής Αμερικής που δεν συνεπάγεται βία ή τη χρήση βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες".
Και καταλήγει: "Θα υπερασπιτούμε τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η πολιτική μας αντίπαλος".
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου, η Κούβα και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους.http://www.avgi.gr/article/5259925/fintel-kastro-den-empisteuomai-tis-ipa-alla-den-aporripto-tin-eiriniki-lusi