Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΗΛΕΙΑ «Έφοδος» τράπεζας στο ταμείο του δήμου Πύργου

Στον «αέρα» βρίσκεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Πύργου, για τον μήνα Δεκέμβριο, μετά την ξαφνική «έφοδο» πιστωτικού ιδρύματος στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου για ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη που έγινε εν’ αγνοία της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αρμόδιας ταμειακής υπηρεσίας, ήρθε να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα χθες το πρωί η Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς καμιά προειδοποίηση «τράβηξε» από το λογαριασμό του δήμου το ποσό των 155 χιλ ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις για  διάφορα δάνεια που είχε πάρει κατά το παρελθόν ο δήμος, ενώ ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να της καταβληθεί και τρίτη δόση, δηλαδή άλλα 78 χιλ. ευρώ περίπου.

Από την άλλη πλευρά ο δήμος Πύργου, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας δεν έχουν εισπράξει ακόμη τη ΣΑΤΑ, μηνός Οκτωβρίου που αντιστοιχεί σε 55 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μειωμένα θα είναι αυτό το μήνα και τα έσοδα από τα τέλη μέσω της ΔΕΗ. Έτσι λοιπόν είναι αδύνατον να καλυφθεί η μισθοδοσία και οι εισφορές των εργαζομένων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που ήδη είναι μειωμένοι, λόγω της παρακράτησης που γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, για την προκαταβολή πού δόθηκε στο δήμο το καλοκαίρι προκειμένου να μεταφερθούν τα σκουπιδία στους ΧΥΤΑ της Φυλής και της Ναυπάκτου.   

Όπως αναφέρουν πηγές από το Λάτσειο, το ποσό της ΚΑΠ που μπαίνει κάθε μήνα στα ταμεία του δήμου δεν ξεπερνά τις 400 χιλ. ευρώ ενώ το κόστος της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών ξεπερνούν κατά πολύ τις 500 χιλ ευρώ.

Πάντως οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να καλυφθεί αυτή η «τρύπα» από άλλες πηγές. Εξέφραζαν μάλιστα την αισιοδοξία τους ότι, τελικά οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά την μισθοδοσία τους τον επόμενο μήνα, καθώς εκτός των άλλων αναμένουν να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου χρήματα από την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών τρίτων, αξιοποιώντας και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του  νόμου που βρίσκεται σε ισχύ έως και τις 28 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/efodos-trapezas-sto-tameio-toy-dimoy-pyrgoy