Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία στη Βουλή ότι χαρίζονται 20.000.000 ευρώ σε αλλοδαπούς δικηγόρους που έγραψαν το Μνημόνιο

Κυβερνητικό «δώρο» 20.000.000 ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρίες, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Μνημονίου αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα, 20 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν στις 12 Σεπτεμβρίου σχετική ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη διευκρινίσεις σχετικά με «φωτογραφική», όπως αναφέρουν, διάταξη που ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7 Απριλίου 2014, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εν λόγω αλλοδαπές εταιρίες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, «μέχρι πρότινος φορολογούνταν σαν ανώνυμες επιχειρήσεις (και όχι ως ελληνικές δικηγορικές εταιρίες που λειτουργούν ως αστικές), με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση». Μάλιστα, μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, εξαιτίας της 20ετούς αναδρομικότητάς του, ορισμένες από αυτές τις εταιρίες ζήτησαν πίσω τα λεφτά που είχαν πληρώσει σε φόρους λόγω των κερδών που είχαν τα γραφεία τους στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει βάσει νόμου συνολικά έως και 20.000.000 ευρώ!

Το θέμα «σήκωσε» εκ νέου χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, καθώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μείζον θέμα. «Την ίδια στιγμή που η χώρα μας περνά μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση χαρίζει φόρους σε ξένες δικηγορικές εταιρίες, σε επιχειρηματικούς ομίλους που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσω συνεχών αναβολών στον φόρο επί των διαφημίσεων κτλ.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου. Και καταλήγει: «Οι φορολογικές διατάξεις ψηφίζονται χωρίς διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προτάσεις τους, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση ημετέρων».