Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα με σκουπίδια στους δρόμους...

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στις Πρωινές Αιχμές (ΟΡΤ 92,3 FM) ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων. Ο κ.Λιατσής ξεκαθάρισε πως η νομιμότητα παραμένει «κόκκινη γραμμή» για αυτόν και πως αν δεν επιτευχθεί συναίνεση με τους πολίτες που διαφωνούν με τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην «Αγγινάρα», ο Πύργος θα είναι «πνιγμένος» στα σκουπίδια κατά τη διάρκεια των γιορτών, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας.

«Δεν έχουμε τίποτα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν τρεις τέσσερις που αντιστρατεύονται το λογικό και το σωστό. Για να φύγουν τα σκουπίδια, πρέπει κάπου να τα ακουμπήσεις. Αν δεν υπάρχει χώρος μεταφόρτωσης, θα κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια. Δε χαίρομαι καθόλου που το λέω, αλλά εμείς δεν πρόκειται να παρανομήσουμε. Όσοι κόπτονται για το καλό της πόλης και εμποδίζουν τη μεταφόρτωση, να πουν και τα ονόματά τους, για να ξέρει ο Πύργος ποιοι είναι αυτοί που δεν μας αφήνουν να μεταφέρουμε τα σκουπίδια» επισήμανε χαρακτηριστικά.
 Ο δήμαρχος Πύργου παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα καχυποψίας και πως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν αναξιόπιστη τη δημοτική αρχή.
«Έχουν δίκιο οι κάτοικοι να λένε “δε σας πιστεύουμε”. Έτσι όπως γινόταν η δουλειά τα πρηγούμενα χρόνια. Εγώ άφησα τον σκουπιδότοπο το 2006 ανοιχτό για 6 μήνες και τελικά τον συνέχισαν για δύο χρόνια. Πρέπει όμως να επανέλθει η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο κ.Λιατσής επανέλαβε την πρόθεσή του για συναίνεση αφήνοντας αιχμές για τις πυρκαγιές στα απορρίμματα εντός της πόλης

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/hristoygenna-me-skoypidia-stoys-dromoys