Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μεταλλευτική έρευνα σε 40.000 στρέμματα

Μεταλλευτική έρευνα σε 40.000 στρέμματα

Τέσσερις αιτήσεις κατατέθηκαν από την ίδια μεταλλευτική εταιρία με έδρα την Π.Ε. Ροδόπης την προηγούμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Δράμας.
Ρεπορτάζ – φώτο: Άγγελος Νουσδίλης
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη είχαν χθες ο Αντιπρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Σταύρος Νταγλής και ο πρόεδρος του τμήματος Αν. Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης με σκοπό να συζητήσουν το θέμα που προκύπτει από τις αιτήσεις μεταλλευτικής εταιρίας με έδρα την Π.Ε. Ροδόπης για έρευνα σε τέσσερα σημεία συνολικής έκτασης 40.000 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Νταγλής οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας την περασμένη εβδομάδα, αφορούν εκτάσεις γης κοντά στα παλιά μεταλλεία στο 25ο χλμ Δράμας – Νευροκοπίου και προς την περιοχή του Δ.Δ. Γρανίτη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Νταγλής το αίτημα προς το παρόν αφορά μόνο έρευνα, αλλά τα ποσά που δόθηκαν σε παράβολα για την κατάθεση αιτήσεων που φτάνουν τα 12.000 ευρώ δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι μεγάλο.“Προσπαθούμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Το θετικό στη φάση αυτή είναι ότι έχουμε σύμμαχο τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Θα δούμε το μέγεθος του προβλήματος θα το εκτιμήσουμε με όλους τους φορείς και θα ξεκινήσει η Οικολογική Κίνηση συναντήσεις και με άλλους φορείς για αλληλοενημερώσεις και για δούμε πως θα χειριστούμε το ζήτημα αυτό”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Πατακάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την αντίθεση του σε αιτήματα για δέσμευση μιας τόσο μεγάλης έκτασης ειδικά σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι για το ζήτημα της μείωσης των εκτάσεων που χαρακτηρίζονται ως επιλέξιμοι βοσκότοποι, ενώ τόνισε ακόμα ότι η κτηνοτροφία έχει μεγάλη σημασία για την περιφερειακή αρχή και την ελληνική οικονομία. Ο κ. Πατακάκης δήλωσε αιφνιδιασμένος από τα αιτήματα έρευνας και εξέφρασε την συμφωνία του στη συνεννόηση των φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Την πρόθεση του τμήματος Αν. Μακεδονίας του ΤΕΕ να συνδράμει σε κάθε θέμα που αφορά την περιοχή μας με όλη την ευαισθησία που απαιτείται και υπηρετώντας τους στόχους μιας ανάπτυξης η οποία θα “ναι με γνώμονα την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, εξέφρασε ο πρόεδρος του τμήματος κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

http://www.xronikadramas.gr/?p=3948#comments