Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γιούχα στον Βενιζέλο

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=450835

Στη θέα της άφιξης του Ευ. Βενιζέλου, χθες κατά την τελετή αποδεξαμενισμού του υποβρυχίου «Πιπίνος», βγήκε ένα αυθόρμητο -αν και χλιαρό- γιουχάισμα από τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Συμπτωματικώς, εκείνη την ώρα ερχόταν και ο Π. Παναγιωτόπουλος. Στην τελετή έδωσε το «παρών» και ο Β. Μεϊμαράκης, σήμερα πρόεδρος της Βουλής, επί των ημερών του οποίου βγήκε στη δημοσιότητα ότι «γέρνει» το πρώτο υποβρύχιο, ο «Παπανικολής». Χθες, πάντως, όλοι έπλεκαν το εγκώμιο στο «υπερσύγχρονο υποβρύχιο», που διαθέτει η χώρα.
Πάντως, όταν ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον έτερο της συγκυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, επί των ημερών του οποίου περιήλθαν τα υποβρύχια στο Δημόσιο, ακούστηκαν και πάλι -έστω και χαμηλόφωνα- σκωπτικά σχόλια. Αλλωστε, η Ν.Δ. τότε έβγαζε αφρούς για το νόμο Βενιζέλου. Πάντως, έκδηλη ήταν η αγωνία των εργαζομένων εάν θα συνεχιστούν οι εργασίες και μετά τη χθεσινή φιέστα. Θα τα φτιάξουμε και τα άλλα -είναι άλλα δύο- τους διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χαλαρά με κάποιους που τον πλησίασαν. Στην επίσημη ομιλία του, μίλησε και για επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς θα πραγματοποιηθεί.