Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Real Επικαιρότητα Νέες απειλές από τον Ερντογάν - «Ξηλώνει» την αστυνομία 22/12/2013 11:00:00 μμ

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, την ώρα που η έρευνα για τη διαφθορά σε ανώτατα κλιμάκια της πολιτείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ακόμη 25 αστυνομικοί «ξηλώθηκαν» σήμερα, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι πρόκειται για αξιωματικούς που φέρονται να πρόσκεινται στον ισλαμιστή κληρικό Φεθουλάχ Γκιουλέν.

«Πογκρόμ» στην αστυνομία της Τουρκίας
Την ίδια ώρα, η νέα ηγεσία της Αστυνομίας δείχνει από την πρώτη στιγμή τα... δόντια της, καθώς απαγορεύει στους δημοσιογράφους την είσοδο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Ο Ερντογάν κάνει λόγο για «σκοτεινές συμμαχίες», βλέποντας την εικόνα του να πλήττεται μετά τις αποκαλύψεις, οι οποίες στρέφονται εναντίον του κόμματός του και ανθρώπων της εμπιστοσύνης του.

Απειλεί ο Ερντογάν, καταριέται ο Γκιουλέν
Σε νέες του δηλώσεις σήμερα ανέφερε ότι θα σπάσει τα χέρια σε όποιον προσπαθήσει να τον υπονομεύσει. «Όλοι θα καταλάβουν τη θέση τους», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Ας καταλάβουν οι φίλοι μας ότι όποιος τολμήσει να βλάψει ή να παγιδεύσει τη χώρα, θα του σπάσω τα χέρια», είπε.

Από χθες έχουν αρχίσει να βγαίνουν στους δρόμους διαδηλωτές σε ολόκληρη την Τουρκία, διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη.

Αρνείται τις κατηγορίες ο υπουργός Εσωτερικών
Την ίδια ώρα, έλυσε τη σιωπή του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ, του οποίου ο γιος έχει οδηγηθεί στη φυλακή. «Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας. Καμία από τις πράξεις μας δεν είναι παράνομη και δεν έχουμε κανένα λογαριασμό που να μην μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε», έγραψε ο Γκιουλέρ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο υπουργός έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε παράνομες συναλλαγές με σημαντικούς επιχειρηματίες. Μάλιστα, συμπλήρωσε στο Twitter ότι «όλα θα έρθουν στο φως τις επόμενες ημέρες».

«Άβατο» για τους δημοσιογράφους τα αστυνομικά τμήματα
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική αστυνομία αναφέρει ότι οι δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να εισέρχονται σε αστυνομικά τμήματα. «Τα μέλη του Τύπου απαγορεύεται από σήμερα 22 Δεκεμβρίου να μπαίνουν στα αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη την Τουρκία», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Οι δημοσιογράφοι θα ειδοποιούνται προκειμένου να παραβρεθούν σε συνεντεύξεις Τύπου, όταν θα υπάρχει κάποια νέα ανακοινώσιμη εξέλιξη». 
http://www.real.gr/