Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Στους 152 έπεσε το κοντέρ της συγκυβέρνησης Επιστολή εφτά του ΠΑΣΟΚ στο Βενιζέλο για απεμπλοκή

Όλο και πιο κάτω πάει το κοντέρ αντοχής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το οριακό 152 υπέρ έναντι 141 κατά (επί συνόλου 293 παρόντων) στις ψηφοφορίες το δείχνει. Απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Το αποτέλεσμα για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε σεισμικές δονήσεις μετά τη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα επίμαχα άρθρα 7, 8 και 9 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, με το 152 - 141 και στη τη μεσημεριανή ψηφοφορία στα δεκαπέντε άρθρα του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, μετά τηνκαταψήφιση του Β. Πολύδωρα.
 Την επιστολή προς το Βενιζέλο από τους 7 της ΚΠΕ που αμφισβητούν ανοιχτά τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.
Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.
Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε υψηλούς τόνους και με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Οπως ανακοίνωσε στη Βουλή στο παρά 5' ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης: Και οι έμποροι, όπως και οι έχοντες πτωχευτική ικανότητα συμπεριλαμβάνονται - μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν επίσης - στην ρύθμιση που αφορά στις καταβολές του 20%, ως ποσοστού της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου,