Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Και ο Ζαβράντωνας στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τ. Παπαδόπουλου;

Συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά το Δεκέμβριο του 2009.




Αξιοσημείωτο στην σημερινή διαδικασία, η συμμετοχή Κίτα. Ο ισοβίτης εξέπληξε τους πάντες όταν ανέλαβε να εξετάσει ο ίδιος τους μάρτυρες. Είχε τσακωθεί με την δικηγόρο του για τον τρόπο που θα χειρίζονταν την υπόθεση και πήρε ο ίδιος την θέση της!





Τον Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα ενέπλεξε στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου ο Φάνος Χατζηγεωργίου, κατά τη συνέχιση το πρωί της εκδίκασης της υπόθεσης.





Ο Χατζηγεωργίου, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή διέπραξε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Τον μάρτυρα αντεξέτασε ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, λόγω αποχώρησης του δικηγόρου του.



Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατατέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η γραπτή μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, μετά από σχετικό αίτημα του Αντώνη Προκοπίου Κίτα.



Ο Φάνος Χατζηγεωργίου βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού είναι ένας από τους βασικότερους μάρτυρες στη δίκη, για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Ο Χατζηγεωργίου έχει παραδεχθεί την ενοχή του, κατονομάζοντας τα άτομα, που κατά τους ισχυρισμούς του, έδωσαν τις οδηγίες, για τη διάπραξη της δολοφονίας του Χατζηκωστή.



Ο Χατζηγεωργίου κατά τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης ενέπλεξε στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, το Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, ο οποίος είναι μάρτυρας επίσης στην υπόθεση των σχεδιαζόμενων δολοφονιών πέντε ατόμων, που είχαν σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο. Ο Φάνος Χατζηγεωργίου διάβασε ενώπιον των δικαστών την κατάθεση, που έδωσε στους ανακριτές, την επόμενη ημέρα της ανεύρεσης της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.



Είπε πως όταν πληροφορήθηκε, για το ποια άτομα συνελήφθησαν, για την υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν τότε που αντιλήφθηκε τί «παιζόταν» γύρω από την υπόθεση. Όπως ανέφερε ο Χατζηγεωργίου στην κατάθεση του, ο επιστήθιος φίλος του Αντρέας Γρηγορίου Κασάπης του είπε ότι στην υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου είχε εμπλακεί ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας.



Ανέφερε ακόμα πως γνώρισε τον Ζαβράντωνα μέσω του Αντρέα Γρηγορίου Κασάπη, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν φίλοι. «Ο Αντρέας», είπε, «έκανε παρέα με τον Ζαβράντωνα και αναγκαστικά έκανα και εγώ μαζί του. Κολλητός μου ήταν ο Κασάπης μόνο και ποτέ δεν λάμβανα μέρος στις συζητήσεις που είχαν οι δύο τους. Όταν συζητούσαν εγώ έφευγα», είπε συγκεκριμένα. Για την υπόθεση της κλοπής της σορού του Παπαδόπουλου ανέφερε: «Μου είπε ο Κασάπης ότι ο Ζαβράντωνας έκανε τη δουλειά και τον έχουμε στο χέρι».



Νωρίτερα, ο Χατζηγεωργίου είπε πως εξέφραζε τις ανησυχίες του στον Αντρέα Κασάπη, γιατί όπως είπε ο Ζαβράντωνας γνώριζε πως σχεδίαζαν τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή. Ωστόσο, ο Κασάπης τον καθησύχαζε λέγοντας του πως δεν πρέπει να φοβάται, αφού γνώριζαν και αυτοί πως ο Ζαβράντωνας έκλεψε τη σορό του Παπαδόπουλου και πως «τον είχαν στο χέρι». Επιπλέον, ο Χατζηγεωργίου είπε πως τις μέρες που κλάπηκε η σορός του τέως Προέδρου, ο Ζαβράντωνας πήγαινε στο σπίτι του Κασάπη πολύ συχνά. Είπε μάλιστα πως τον είδε δύο - τρεις φορές με λάσπες στα παπούτσια.



Το μάρτυρα αντεξέτασε ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε στο δικαστήριο ότι στο συγκεκριμένο στάδιο της δίκης, ήθελε να χειριστεί την υπόθεση μόνος του και έτσι η δικηγόρος του ζήτησε άδεια από το δικαστήριο να αποσυρθεί, ύστερα από συνεννόηση πάντα με τον πελάτη της.



Κατά την αντεξέταση τόσο από τον Κίτα, όσο και από τον δικηγόρο του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Μάμα Προκοπίου, Ροβέρτο Βραχίμη, ο Φάνος Χατζηγεωργίου είπε πως όταν είδε από τα δελτία ειδήσεων ποιά άτομα συνελήφθησαν, για την κλοπή της σορού, αντιλήφθηκε ότι ο Κασάπης του έλεγε ψέματα, για την εμπλοκή του Ζαβράντωνα στην υπόθεση, με στόχο όπως είπε, να τον παροτρύνει να λάβει μέρος στη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.



Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου του 2010, στις 08:30, ενώ τη συγκεκριμένη ημέρα θα κλητευθούν ως μάρτυρες οι Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, Αντρέας Γρηγορίου Κασάπης και Αριστος Αριστοτέλους. Στην αίθουσα βρίσκονταν και συγγενείς των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή, καθώς και οι δικηγόροι τους.



http://www.sigmalive.com/news/local/317461