Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Τα ανθρωπάκια και οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Κάθε πρωί παίρνω την τοπική εφημερίδα της πόλης μου με στόχο να ενημερωθώ για αυτά που έγιναν η θα γίνουν. Είναι μια ωραία συνήθεια καθώς γνωρίζεις τη γίνετε στην πόλη η στο Νομό σου και νιώθεις όμορφα με αυτή την αόρατη επαφή.


Δυστυχώς στον πύργο οι εφημερίδες είναι πτωτικές σε θεματολογία δεν βρίσκονται όμως στο στάδιο παρακμής των αθηναϊκών εφημερίδων. Τέλος πάντων .

(Οι τοπικές εφημερίδες έχουν την δυνατότητα και ίσως τελευταία να κάνουν τους πολίτες να πάψουν να αγοράζουν αθηναϊκές.)






Όταν διαβάζω για τα πολιτικά του ΝΟΜΟΥ πάντα μα πάντα αναρωτιέμαι γιατί τα θέματα που αφορούν τα ζητήματα αυτά είναι τόσο πρόχειρα, ανούσια και αδιάφορα .

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω ,παρόλο που όταν το συζητάω με φίλους μου λένε το στερεότυπο «αφού ο κόσμος τα τρώει.. » και ίσως επιδερμικά να έχουν δίκαιο .

Όμως …

Για τους πολίτες του πύργου αλλά και ευρύτερα του Νομού Ηλείας πιστεύω ότι απλά είναι εγκλωβισμένοι πνευματικά σε μια μεσαιωνικού τύπου σχέση με τα πολιτικά δρώμενα .

Η αλήθεια η καλύτερα η πραγματικότητα είναι ότι αισθάνονται προδομένοι από όλους τους φορείς…

Για παράδειγμα εδώ και δυο εβδομάδες (τόσο τουλάχιστον έχω παρατηρήσει ) εκπομπή ενημερωτική κρατικού καναλιού προβάλει το Ν. Ηλείας . Ένα πεντάλεπτο στημένο χαρούμενο …





Ουσία μηδέν διότι εδώ δεν μιλάμε είμαι κοντά στον πολίτη μιλάμε για στυγνή κοροϊδία όταν οι βουλευτές το Νομού δεν κάνουν βόλτα ούτε στην πλατεία του πύργου .

Για τι να έρθει η κυβέρνηση;

Ξέρουν που πάνε… τώρα που είναι καλοκαίρι και το κάθε χωριό έχει το πανηγύρι του παίρνανε για μια καλησπέρα… με κινήσεις σώματος μελετημένες λες και κάποιος τους δίδαξε πώς να λένε καλησπέρα η καλημέρα ..

Το ίδιο ισχύ και δημάρχους αντιδημάρχους ,νομάρχες ,αντινομάρχες ,γραμματείς κομμάτων ,πολιτευτές και κάθε άνθρωπο που νομίζει ότι είναι κάτι που αξίζει την προσοχή του άλλου.

Στις σύγχρονες κοινωνίες η Τηλεόραση απευθύνεται σε μοναχικούς ανθρώπους και αυτό το ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά …



Διάβαζα λοιπόν ότι προωθείτε ένα νέο σύστημα για το Νομό Ηλείας όπου αντί για 6 βουλευτές θα εκλέγονται 4. Όταν το διάβασα είπα μέσα μου «ε! και;»

Δεν μπορεί να έχουμε 6 βουλευτές στο Νομό Ηλείας και να είναι εγκαταλειμμένος στην τύχη του ….δεν μπορεί να έρχονται υποψήφιοι από δεν ζουν στο Νομό και να γίνονται βουλευτές επειδή τους προτείνει το κόμμα .Αλλά ούτε και να μην ξαναπατάνε στο Νομό αν ο λαός δεν τους βγάλει …δεν μπορεί το βάζεις γενικότερα σε εκλογές να είναι αναβάθμιση της προσωπικής καριέρας …δεν μπορεί να βάζει σε εκλογές αυτός που έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει της δαπάνες για την προπαγάνδα ….θα μπορούσα να μιλώ συνέχεια ….

Δεν υπάρχει ίχνος κακιάς απλά ρωτώ θέτω ερώτημα ακόμα και για ανθρώπους που είναι από άλλους νομούς της Ελλάδας τη άλλαξε στην καθημερινότητα τους από τότε που ήσαν παιδιά;

Σε καμιά περίπτωση δεν περνώ κάποια πολιτική γραμμή.

Ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύω στον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι στον ενεργό πολίτη ούτε στον ευαισθητοποιημένο πολίτη αλλά ούτε και στην πειθήνια υποταγή στα κόμματα .



Όταν λέμε ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα και μόνο η λέξη τα περιέχει όλα .



Υγ 1

Θέλω να πω ότι ανήκω στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το ψηφίζεις στις εκλογές είναι δημοκρατική κατάκτηση και αρνούμαι να δεχτώ αυτούς που δεν πάνε .

Όποιο κομματικό σχηματισμό και να ψηφίζεις στις εκλογές είναι η δική σου επιλογή η δική σου άποψη και ακόμα και αν διαφωνώ υποκλίνομαι σε αυτόν που ασκεί το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα .

Στη νέα τάξη πραγμάτων εσκεμμένα προβάλουν εικόνες απαξιώσεις της πολίτικης ΣΤΟΧΟΣ μείωση τον πολιτών στις κάλπες που για μένα αυτό σημαίνει απαξίωση της Δημοκρατίας.

ΥΓ2

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ