Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κλείστε τα οδοφράγματα




Και είδα ξεριζωμένους να περνούν τη Γραμμή




για μια πόρνη φτηνή ή για καζίνα και πούρα



έτσι κι’ αλλιώς μπερδεμένη η πίστη μας η καημένη



ο Σολωμός με Armani και την καρδιά ανοικτή.



Αλκίνοος Ιωαννίδης









Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα οποία ο Κύπριος τραγουδοποιός επισημαίνει στους πιο πάνω στίχους του τραγουδιού του, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, τουλάχιστον αυτοί οι οποίοι προβάλλονται ως πολέμιοι της πολιτικής του εθνομάχου Χριστόφια, δεν τα αντιλαμβάνονται. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μια εκ των εφημερίδων, κατά τ’ άλλα υπέρμαχος του «OΧΙ», χαιρέτισε τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «σπάζει η απομόνωση του Κ. Πύργου μετά από 45 χρόνια». Διερωτάται λοιπόν κανείς τι γίνεται! Δε βλέπουν οι δημοσιογράφοι μας τα ολέθρια αποτελέσματα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων;







Αναμένετο από τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, οι οποίες υποτίθεται θέλουν να ελέγχουν τον ενδοτισμό του Χριστόφια, να θέσουν θέμα αναφορικά με τη λειτουργία των οδοφραγμάτων. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων, κατά την αφελή πολιτική μας ηγεσία, θα συνέβαλλε τάχα στην επαναπροσέγγιση. Ωστόσο, η διάνοιξη των οδοφραγμάτων πραγματοποιήθηκε από τον Ντεκτάς το 2003, τη υποδείξει των Βρετανών συμβούλων του. Κάποιους μήνες μετά τη διάνοιξη, ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης με την απαξιωτική δήλωσή του ότι «η μόνη επαναπροσέγγιση τελικά που επετεύχθη ήταν αυτή του υπόκοσμου!», παρεδέχθη την γκάφα της τότε Κυβέρνησης, η οποία ανέχθηκε, κατά τρόπο ομολογουμένως αμήχανο, τη δόλια ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος. Η δήλωση του τότε Υπουργού στηλιτεύθηκε από τους αρνησιπάτριδες του ΑΚΕΛ, οι οποίοι κάλεσαν τον Υπουργό να …«σταματήσει να πυροβολεί την επαναπροσέγγιση»! Σήμερα, μετά από 6 χρόνια λειτουργίας των οδοφραγμάτων μπορούν να εξαχθούν, πλέον, ασφαλή συμπεράσματα:







· Ενισχύθηκε οικονομικά το καθεστώς από τους εκμαυλισμένους ελληνόφωνους του νότου, οι οποίοι, ξεπερνώντας κάθε αναστολή, έγιναν οι καλύτεροι πελάτες των καζίνων, των πορνείων και εμπορεύονται χωρίς αιδώ τα πάσης φύσεως «προϊόντα» της κατοχής, από ναρκωτικά μέχρι υλικά οικοδομής, «τσέστους» της γιαγιάς και ό,τι άλλο προσφέρει η «τούρκικη αγορά».







· Τα ναρκωτικά μπήκαν για καλά στη ζωή των εθνοφρουρών (οι οποίοι υποτίθεται ότι ετάχθησαν να φυλάνε Θερμοπύλες) και εν γένει της νεολαίας μας. Σύμφωνα με τα επιτελικά σχέδια του τουρκικού στρατού ο πόλεμος τώρα διεξάγεται δια του υπογείου δρόμου της κοινωνικής διάβρωσης ώστε να εξουδετερωθούν οι όποιες τελευταίες αντιστάσεις του Κυπριακού Ελληνισμού και οι Έλληνες πλέον εξανδραποδισμένοι να πέσουν ως ώριμα φρούτα στο στόμα του αδηφάγου τουρκικού κράτους.







· Οι, ούτως ή άλλως μειωμένων αντιστάσεων, Κύπριοι έχουν εθιστεί για καλά με την κατοχή. Μπορεί ο κόσμος να μην έχει εμπεδώσει ακόμη το ύποπτο τουρκοφόρο σύνθημα του ΑΚΕΛ περί αδελφών Τούρκων αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ξεβάψει στη συνείδηση του μέσου συμπατριώτη μας η εικόνα του αιμοσταγούς Μεμμέτη, ο οποίος πριν 35 χρόνια του βίαζε τη μάνα, την αδελφή, τη γυναίκα και θυγατέρα, του σκότωνε τον πατέρα και αδερφό και τον ξερίζωνε από τις πατρογονικές του εστίες. Αυτά όλα αποτελούν πλέον ψιλά γράμματα.







· Η Τουρκία πια δεν είναι η κατοχική δύναμη, αφού η κατοχή ήρθη με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Αυτός ο πολύς Φερχόϊκεν μάλιστα, με θράσος χιλίων πιθήκων, μας πέταξε στα μούτρα ότι θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ που οι ραγιάδες πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα, λείχοντας, να επισκεφθούν το σπίτι τους! Στα μάτια του διεθνούς παράγοντα ,λοιπόν, δεν υφίσταται η κατοχή. Αυτοί, που απέμειναν να ενδιαφέρονται τάχα για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι πανδόλιοι Βρετανοί και τα τσογλάνια τους, οι οποίοι επιδιώκουν να «λύσουν» το Κυπριακό επ’ ωφελεία των δικών τους συμφερόντων.







Τούτων δοθέντων το κατοχικό καθεστώς έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του για τις επιδόσεις του. Σε έξι χρόνια η εισροή του βρώμικου χρήματος στα ταμία του ψευδοκράτους, από τα λερωμένα χέρια των εκμαυλισμένων του νότου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και πέραν τούτου ο υπόκοσμος ένθεν και ένθεν της πράσινης γραμμής επέφερε θανάσιμα πλήγματα στην Ελληνική Νεολαία της Κύπρου. Γιατί λοιπόν οι Τούρκοι να μην θέλουν άλλα εκατόν οδοφράγματα; Το οδόφραγμα του Λιμνίτη ανοίγει ακόμη μια κάνουλα χρηματοδότησης του κατοχικού καθεστώτος και ταυτόχρονα κόβει μια φλέβα του ήδη αιμορραγούντος Κυπριακού Κράτους και του Ελληνικού Έθνους.







Ο τότε πρόεδρος ,Τάσσος Παπαδόπουλος ,έθεσε ως προϋπόθεση της διάνοιξης της οδού Λήδρας, τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη. Ωστόσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Χριστόφιας, αδημονώντας να δώσει δείγματα της ερασιτεχνικής του πολιτικής και υπό το άγχος να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των Αγγλοτούρκων, που επένδυσαν στην δουλικότητά του, η οποία προεβλήθη ως «ανθρωπιά», προχώρησε στο άνοιγμα της οδού Λήδρας ,στις 2 Απριλίου 2008, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θυμάστε βέβαια τους χαζοχαρούμενους πανηγυρισμούς, οι οποίοι προκάλεσαν την αίσθηση στην Ευρώπη ότι έπεσαν τα τείχη και το Κυπριακό ελύθη!!! Έκτοτε το κατοχικό καθεστώς άφησε σε αναμονή τον ανεπαρκή Πρόεδρο που μας έλαχε, (κούφια να ‘ταν η ώρα)!







Είχαμε προ πολλού προβλέψει την πονηρή κίνηση του Ταλάτ, ο οποίος ΄΄άγει και φέρει΄΄ τον Χριστόφια. Βρισκόμαστε παραμονές της έλευσης του νέου ολέθριου σχεδίου λύσης. Στα πλαίσια του πάρε δώσε, το θέμα Λιμνίτη έχει ήδη πιστωθεί ως παραχώρηση του Ταλάτ. Όμως η πλευρά που έδωσε και ουδέν έλαβε είναι η δική μας (φευ)! Ο κ. Χριστόφιας δεν μας αποκαλύπτει το εύρος των παραχωρήσεών του. Βέβαια, ο κ. Χριστόφιας παρουσιάζει στους χρήσιμους ηλίθιούς του την άτακτη υποχώρησή του ως κατάκτηση. Ωστόσο θα πούμε ετούτο: εάν ο κ. Χριστόφιας τολμά να παραδέχεται ότι ένα από τα ανταλλάγματα, τα οποία έδωσε στους Τούρκους είναι η παροχή ρεύματος και καυσίμων, τι άλλο έδωσε, το οποίο δεν τολμά να ομολογήσει;







Ας μην παραγνωρίσουμε και τη δημαγωγική παράμετρο: όλες αυτές οι παραχωρήσεις υποτίθεται έγιναν εν ονόματι της εξυπηρέτησης του …ανθρωπιστικού προβλήματος των «καημένων» κατοίκων του Πύργου, οι οποίοι πλέον θα διανύουν την απόσταση μέχρι τη Λευκωσία σε …μισή ώρα αντί σε δύο!!!







Βέβαια όλη αυτή η ιστορία του Λιμνίτη αφήνει και κάποιους από την εδώ πλευρά κερδισμένους. Είναι οι λεγόμενοι « Developers», οι οποίοι θα πέσουν σαν κοράκια στη μέχρι σήμερα «αναξιοποίητη», πανέμορφη, παρθένα Ελληνική Γη της περιοχής, θα την κατασπαράξουν και τελικά θα την παραδώσουν σε αγγλοεβραϊκά χέρια αντί ΄΄πολλού χρυσού΄΄!











Παναγιώτης Κλεοβούλου



Στέλεχος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

http://antistasi.org/?p=1524