Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

... φουκαρά, θα σε παίξουνε στα ζάρια ...

ΤΖΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ


*

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; «Οι Eλληνες θέλουν τα μέτρα! Αυτό προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο καθώς το 80% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος και του χρέους» (από τα ΝΕΑ).



ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΑΝΤΑ: «Οι Ελληνες είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι (σε ποσοστό ρεκόρ που φτάνει το 98%) για την πορεία των οικονομικών, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πολύ αρνητική (...) η απαισιοδοξία για το αύριο αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «"Φρουτάκια" και καζίνο σε κάθε γειτονιά (...) στόχος του υπουργείου είναι η διασφάλιση εσόδων συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ (...) το υπουργείο αναμένεται να δώσει άδειες για περίπου 32.000 ηλεκτρονικά μηχανήματα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών αλλά και να επιτρέψει τη λειτουργία διαδικτυακών καζίνων από εταιρείες με έδρα την ελληνική επικράτεια» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



ΟΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: «Υποστηρίζει ο κ. Λοβέρδος ότι δεν υφίσταται ζήτημα μείωσης του επιδόματος ανεργίας (...) ωστόσο στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αναγράφεται ρητώς ότι τα επιδόματα ανεργίας θα χορηγούνται με κριτήρια τα ελάχιστα μέσα διαβίωσης ώστε να εξοικονομηθούν 500 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι σήμερα ο ΟΑΕΔ δαπανά 1 δισ. ευρώ σε επιδόματα και μάλιστα με την ανεργία στο 12% και όχι στο 15% ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να εξηγήσει τι λαγό θα βγάλει από το καπέλο του για να μειώσει το κονδύλι στο μισό χωρίς να μειώσει τα ποσά στους δικαιούχους» (η επισήμανση επίσης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



---
http://stavrochoros.pblogs.gr/