Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Το Πατριαρχείο Γεωργίας για τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν τα μεσάνυχτα μπροστά από το Κοινοβούλιο στην Τιφλίδα εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου το Πατριαρχείο Γεωργίας.
Να αναφερθεί ότι την Πέμπτη γύρω στους δέκα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο στην Τιφλίδα, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου του Κοινοβουλίου Ηρακλή Κομπαχιτζέ επειδή επέτρεψε σε Ρώσο βουλευτή να μιλήσει στα ρωσικά από το βήμα του κοινοβουλίου.
Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων και σφαίρες από καουτσούκ στην προσπάθεια να διαλύσει την διαδήλωση και να αποτρέψει τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γεωργίας από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 14 διαδηλωτές και 38 αστυνομικοί.
"Η ανησυχία μας προκλήθηκε από τα γεγονότα που συνέβησαν τα μεσάνυχτα στο Κοινοβούλιο. Χιλιάδες νέοι που αγαπούν τη χώρα βγήκαν για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια της πατρίδας τους" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
"Σήμερα, τα γνωστά γεγονότα που έγιναν στο Κοινοβούλιο προκάλεσαν μια δίκαιη διαμαρτυρία του λαού, καθώς όλοι ανησυχούν για την κατοχή των εδαφών μας. Δυστυχώς, οι διαμαρτυρίες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου έλαβαν ακραίες διαστάσεις"
Επίσης το Πατριαρχείο Γεωργίας προέτρεψε τις αρχές να ενεργήσουν με την μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να ερευνήσουν τα αίτια. Οι δημοσιογράφοι να εκτιμήσουν αμερόληπτα τα γεγονότα για την διατήρηση της ειρήνης.
Τέλος το Πατριαρχείο Γεωργίας απηύθυνε έκκληση προς τον λαό να δείξει σύνεση και ευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η πρόκληση.
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/29919-to-patriarxeio-georgias-gia-ta-epeisodia-sto-koinoboulio