Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Τι άλλο θα ακούσουμε; Λιγότερη θρησκεία, περισσότερα χρήματα λέει νέα έρευνα

Κάθε μέσο επεξεργάζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων προκειμένου να πλήξει την πίστη.

Με αφορμή τα θέματα περί κοινωνικής ένταξης των μειονοτικών ομάδων, ιδιαίτερα μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών νέα έρευνα αποτελεί… οικονομικό κίνητρο, αφού υποστηρίζει πως μια πιο ανεκτική κοινωνία μπορεί να είναι πιο ευημερούσα.

Σε μια ανάλυση εκατοντάδων ετών σχετικά με τις οικονομίες περισσότερων από 100 διαφορετικών χωρών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χώρες έγιναν πλουσιότερες όταν προχώρησαν σε πιο κοσμικές πολιτικές. Η αυξημένη ανοχή ήταν ένας ακόμα ισχυρότερος παράγοντας πρόβλεψης της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι τα περισσότερα κοινωνικά αναπτυγμένα κράτη έχουν ισχυρότερες οικονομίες. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances.
Για να αξιολογηθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της μείωσης της θρησκευτικότητας, οι συγγραφείς της μελέτης συνέκριναν κατά κεφαλήν το ιστορικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μιας χώρας μεταξύ του 1900 και του 2000 με τα αποτελέσματα μιας δημογραφικής μελέτης των κατοίκων των χωρών κάθε ηλικίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε όταν έγινε κοσμική: κατά 1.000 δολάρια μετά από 10 χρόνια, 2.800 δολάρια μετά από 20 χρόνια και 5.000 δολάρια μετά από 30 χρόνια.
Οι ερευνητές αποκάλεσαν την ανοχή της ατομικής έκφρασης ως «απώτερο οδηγό» της οικονομικής αλλαγής. Οι αυξήσεις στην ανοχή των πρώην «αποκλίνουσων συμπεριφορών» όπως η ομοφυλοφιλία, το διαζύγιο και οι αμβλώσεις συσχετίζονται θετικά με την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ακόμη πιο σταθερά , καθώς οι μεταβαλλόμενοι κοινωνικοί κανόνες επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, υποστηρίζουν!!!
Σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς τα κοσμικά κυβερνητικά προγράμματα αντικαθιστούν τα θρησκευτικά ιδρύματα ως πρωταρχικό φορέα κοινωνικής πρόνοιας, πόρων και εκπαίδευσης οδηγούμαστε σε μια πιο ενημερωμένη, παραγωγική κοινωνία, που είναι ένας άλλος παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη.
https://www.pentapostagma.gr/2019/02/τι-άλλο-θα-ακούσουμε-λιγότερη-θρησκεί.html