Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

«Στηρίξτε Γκουαϊδό», το μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τον στρατό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΜΑΪΑΜΙ. Εκκληση στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να στηρίξουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνοντας παράλληλα αυστηρή προειδοποίηση προς το σώμα των αξιωματικών της χώρας. «Δεν θα βρείτε καταφύγιο, ούτε και διέξοδο. Θα χάσετε τα πάντα. Επιδιώκουμε ειρηνική μετάβαση εξουσίας, αλλά όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Αξιωματικοί και απλοί στρατιώτες παραμένουν πιστοί και υπάκουοι στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, επέμεινε από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντιμίρ Παντρίνο.
Απαντώντας εξάλλου στις επιθετικές δηλώσεις του Τραμπ, ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τα «ναζιστικού ύφους» λόγια του. «Ποιος διοικεί τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας; Ο Τραμπ από το Μαϊάμι; Πιστεύουν ότι η χώρα μας τους ανήκει», είπε ο Μαδούρο. Στο μεταξύ, συναυλία συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή, στα σύνορα Βενεζουέλας και Κολομβίας, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, που στηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Μαδούρο θα διοργανώσει και αυτή συναυλία, από την άλλη πλευρά των συνόρων.
Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός Τύπου της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της «κυβερνητικής» συναυλίας θα μοιραστούν 20.000 κιβώτια αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας που βρίσκονται σε αποθήκες της κολομβιανής κωμόπολης Κουκουτά.
http://www.kathimerini.gr/1010898/article/epikairothta/kosmos/sthri3te-gkoyaido-to-mhnyma-ths-oyasigkton-pros-ton-strato
Έντυπη