Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μόρια: Απίστευτες συγκρούσεις ανήλικων προσφύγων

Συγκρούσεις μεταξύ ανήλικων μεταναστών σημειώθηκαν στοhot spot της Μόριας το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε παιδιών από τη Συρία.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα από το χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. 

Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν, τα οποία με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί.

Κατά τις συγκρούσεις, έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος – κοντέινερ, ενώ τραυματίστηκαν πολλά παιδιά, από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου 40 παιδιά διέφυγαν στα γύρω κτήματα, ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, και η Αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει.

Μετά τις συγκρούσεις, ανάμεσα σε ανήλικους, αυτές επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του hotspot. Οι οικογένειες διέφευγαν με τους άνδρες να αμύνονται στις επιθέσεις άλλων ανδρών.

Πολλοί τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο από αυτούς τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/09/blog-post_60.html