Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΕΠΕΛΑΣΗ ΧΑΦΙΕΔΩΝ, ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τα είχε όλα το “Μεγάλο Τσίρκο” των αερομεταφερόμενων“δικαστηριάκηδων” κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των 8 Τούρκων αξιωματικών στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης: δικηγόρους με φανταχτερές στολές, ταραχοποιούς, απειλές για την ζωή των 8 αλλά και την Τουρκάλα “κυριά Λουκά” που αποτέλεσε “μαγνήτη” για τις κάμερες! Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Κατά την πρώτη εμφάνιση των 8 κατηγορουμένων στο Δικαστήριο επικράτησε ένας ιδιαίτερος πανικός: δεκάδες κανάλια και δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Τουρκία και άλλες χώρες, δεκάδες “ενδιαφερόμενοι” εκ μέρους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής αλλά και εκ Τουρκίας, προσπάθειες κάποιων Τούρκων πρακτόρων να υποκλέψουν πληροφορίες αλλά τελικά η εκδίκαση πήρε αναβολή και οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν.
Εξ αρχής εμφανίστηκε ο παρουσιαζόμενος ως Τούρκος δικηγόρος και “Μέλος του Συλλόγου Νομικών” Ραμαζάν Αριτούρκ ο οποίος, αφού για τις ανάγκες των δηλώσεων σε κάμερες φόρεσε εντυπωσιακή στολή (!) ανέφερε με το ανάλογο ύφος και με σιγουριά 1000 εισαγγελέων ότι στα σίγουρα οι 8 μετείχαν στο “πραξικόπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν” και σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε και το πόρισμα πως αυτοί “δεν δικαιούνται ασύλου στην Ελλάδα”! Μόλις οι κάμερες έσβησαν η εντυπωσιακή στολή αφαιρέθηκε και ο λεγόμενος Αριτούρκ μαζί με τους δύο συνοδούς του Σιραγκεζέν και Ντεμίρ προχώρησαν εντός της δικαστικής αίθουσας όπου με περίτεχνο τρόπο και ως λαθρο-ωτακουστές επιχείρησαν να καταγράψουν τα ονόματα των κατηγορουμένων, τα οποία όμως οι δικαστές σκοπίμως ανέφεραν χαμηλόφωνα!
Το απόσπασμα από σχετικό δημοσίευμα:
Ο δικηγόρος Ραμαζάν Αριτούρκ-μέλος του Συλλόγου Νομικών, δήλωσε πως οι 8 στρατιωτικοί οι οποίοι αφού μετείχαν στο πραξικόπημα της τρομοκρατική οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, δεν έχουν δικαίωμα ασύλου σε αυτή τη χώρα. Ο Αριτούρκ ο οποίος ήρθε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με δύο άλλους Τούρκους δικηγόρους (Χουσεΐν Σιραγκεζέν και Αϊχάν Ντεμίρ) για να μετάσχουν ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση των πραξικοπηματιών σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο Αναντολού.
……..
Ο Αριτούρκ είπε πως οι πραξικοπηματίες δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού ασύλου, και συνέχισε λέγοντας : ¨Τα άτομα αυτά δεν έχουν δικαίωμα πολιτικού ασύλου. Δικαίωμα πολιτικού ασύλου μπορεί να υπάρξει μόνο για άτομα που διώκονται για αδικήματα σκέψης ή αδικήματα σχετικά με άρθρα. Εν προκειμένω μιλάμε για απόπειρα πραξικοπήματος. Είναι ξεκάθαρα ένας φασισμός, απόπειρα κατάργησης του νόμου και επιβολής μιας χούντας. Δεν είναι δυνατόν να προστατεύονται από το εδώ νομικό σύστημα οι φονιάδες 161 πολιτών μας. Πιστεύω πως το παντελώς άσχετο αίτημα πολιτικού ασύλου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Πιστεύω πως προς αυτή την κατεύθυνση θα αποφασίσουν και οι διοικητικές αρχές.”
……..
Ο Αριτούρκ είπε : ¨Κατά την αρχή της εκδίκασης η αστυνομία επέδειξε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να μην μπούμε στην αίθουσα. Εντέλει αφού προσπαθήσαμε μπήκαμε στην αίθουσα. Επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Ως δικηγόρος συναντήθηκα και με την πρόεδρο και με την εισαγγελέα του δικαστηρίου και ζήτησα να μας δώσουν τα ονόματα και τους βαθμούς αυτών των ατόμων. Δυστυχώς δεν μας δόθηκαν αυτά από το δικαστήριο και μας ειπώθηκε πως είναι απόρρητα. Επίσης δεν είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τον φάκελο της υπόθεσης. Λέγοντας αυτό στην ουσία το δικαστήριο ήρθε σε αντίθεση με τον εαυτό του. Διότι κατά την έναρξη της διαδικασίας είπαν τα ονόματα αλλά με ελληνική προφορά και χαμηλόφωνα. Και δίχως να ακούσει κανείς το ξεπέρασαν¨.
http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6012-yunanistan-a-ka%C3%A7an-darbecilerin-iade-s%C3%BCreci.html
18/7/2016
Σχόλιο του μεταφραστή: Επειδή ΔΕΝ θεωρούμε άσχετους τους εν λόγω δικηγόρους, αντιλαμβανόμαστε πως ΔΕΝ βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη για να παραστούνε ως πολιτική αγωγή. Και αυτό διότι απλά ξέρουν ότι δεν εχουν το δικαίωμα να παραστούνε ως πολιτική αγωγή. Όπως φαίνεται από το παραπάνω κείμενο οι κύριοι αυτοί ήρθαν από Τουρκία για ενα μόνο λόγο. Για να μαθει η Τουρκία τα ονόματα των 8 διαφευγόντων. Και έτσι να μπορέσει να τους ζητήσει. Προσέξτε την ξεφτίλα τους, κατηγορούν ως πραξικοπηματίες κάποιους που δεν ξέρουν καν τα ονόματα τους ; Μα αν δεν ξέρεις κάποιους πως τους κατηγορείς;
Μετάφραση: http://tourkikanea.gr/2016/07/avukat-6/
Στην παρουσία των παρουσιαζόμενων ως Τούρκων δικηγόρων αναφέρθηκε και ο εκδότης του “Αντιφωνητή” Κώστας Καραΐσκος:
Αυτή η υπόθεση των 8 φυγάδων στην Αλεξανδρούπολη αρχίζει να έχει και πλάκα. Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου αντιλήφθηκαν ότι οι τρεις δικηγόροι που ήρθαν από την Τουρκία ήταν σε ρόλο χαφιέ, για να το πούμε λαϊκά. Όχι μόνο ζήτησαν (χωρίς αποτέλεσμα) επισήμως τα στοιχεία των κατηγορουμένων αλλά κι όταν προσπάθησαν να τα καταγράψουν κατά την εκφώνησή τους στο ακροατήριο, δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα σήμερα στην τοπική τουρκόφωνη Rodop Ruzgari διαμαρτυρήθηκαν ότι εκφωνήθηκαν χαμηλόφωνα!
Αναρωτιέμαι λοιπόν: αν πράγματι η Τουρκία δεν διαθέτει τα στοιχεία των 8 φυγάδων – ακούγεται ότι κι άλλοι στρατιωτικοί ήρθανε στην Ελλάδα παράνομα και ανώνυμα – τότε ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ αναφέρεται η ρηματική της διακοίνωση; Μήπως πρόκειται για ένα χαρτί χωρίς την παραμικρή ισχύ;
Ας το δώσει στην δημοσιότητα το ΥΠΕΞ ώστε να δούμε αν και κατά πόσον είναι έγκυρο και για ποιο ακριβώς αδίκημα και με ποια στοιχεία ζητάει την έκδοση των 8 ο φασιστογείτονας. Όπως είπε και ο Κέρι ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θέλουμε στοιχεία, όχι ισχυρισμούς. Πόσο μάλλον όταν κι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν κολλάνε ούτε καν συγκεκριμένα πρόσωπα!
Πριν κάνει ΚΑΙ αυτήν την κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, φτύνοντας την μέχρι χθες ιστορία του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ας βρει τουλάχιστον έναν νομιμοποιητικό φερετζέ.
http://tourkikanea.gr/2016/07/akp-132/
Ενα άλλο περιστατικό που δημιούργησε κακές εντυπώσεις για την συμπεριφορά των Τούρκων ήταν η, σύμφωνα με μαρτυρίες Αθηναίων δημοσιογράφων που γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα, φραστική επίθεση με απειλές κατά της ζωής των 8 στρατιωτικών, εκ μέρους του “μεταφραστή του υπο-προξένου” όπως οι δημοσιογράφοι ανέφεραν. Το περιστατικό το οποίο περιγράφεται με λεπτομέρειες στο παρακάτω δημοσίευμα φέρεται να έχει ως πρωταγωνιστή κάποιον “μεταφραστή” του Τούρκου υποπροξένου:
http://rodopinews.gr/47046
Η υπόθεση λοιπόν πήρε αναβολή και έφθασε η ώρα της εκδίκασης την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. Το σκηνικό στον χώρο του Δικαστηρίου ήταν σχεδόν το ίδιο. Και πάλι ο δικηγόρος με το ύφος 1000 εισαγγελέων με την χολυγουντιανή στολή στο χέρι, κόσμος πολύς, δημοσιογράφοι από τις δύο χώρες. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν και πάλι δρακόντεια, χωρίς όμως αυτό το γεγονός να αποτρέψει πολλά ευτράπελα.
Από την πλευρά του ο παρουσιαζόμενος ως δικηγόρος / συνήγορος πολιτικής αγωγής (χωρίς να έχει το νόμιμο δικαίωμα) / μέλος κυβερνητικής οργάνωσης κ.ο.κ. Αριτούρκ έκανε και πάλι την εμφάνισή του με συνοδούς, αυτή την φορά όμως με κάποια ΜΜΕ πολύ ορθά να αρνούνται να του δώσουν τον λόγο εφόσον ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε υπό ποία ιδιότητα παρευρέθηκε στην δίκη αυτή και υπό ποία ιδιότητα κάνει τις δηλώσεις του.
Ενα άλλο περιστατικό που δημιούργησε αρνητική εντύπωση ήταν η καχύποπτη συμπεριφορά πολλών εκπροσώπων των τουρκικών ΜΜΕ οι οποίοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρνήθηκαν να μιλήσουν καν με Ελληνες μιλώντας μόνο μεταξύ τους, κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει και με τους περισσότερους εκπροσώπους των μειονοτικών ΜΜΕ της Θράκης τα οποία σχετίζονται με το τουρκικό προξενείο.
Το σχετικό δημοσίευμα:
Φυσικά και σήμερα το παρόν έδωσαν οι άνθρωποι του προξενείου της Κομοτηνής που παρακολουθούν “στενά” την υπόθεση ενώ μαζί τους ήταν και ο “νομικός” που εμφανίστηκε την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά δεν φορούσε όμως τη στολή του, την κρατούσε όμως στο χέρι.
Ο κύριος αυτός που μια λέει πως είναι κατήγορος, μια νομικός και μια δικηγόρος μη κυβερνητικής οργάνωσης έκανε και σήμερα δηλώσεις, αυτή τη φορά όμως ως alexpoli.gr αποφασίσαμε να μη του δώσουμε λόγο τουλάχιστον από το δικό μας μέσο και γι αυτό δεν κατάγραψαμε τις δηλώσεις του και δεν θα τις μεταφέρουμε μιας και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον ρόλο του και την ιδιότητα του. Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι όπως σχολίαζαν και δημοσιογράφοι μεγάλων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στην περιοχή, εντύπωση προκαλεί και η στάση των τούρκων συναδέλφων οι οποίοι αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα τους, συνομιλούν μόνο μεταξύ τους και δεν δίνουν καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία.
http://www.alexpoli.gr/frourio-ta-dikastiria-tis-alexandroupolis-gia-ti-diki-ton-8/

Από τον χώρο των δικαστηρίων αυτή την φορά δεν έλειψε ούτε η …Τουρκάλα “κα Λουκά”! Η συμπαθής χανούμ μπήκε στον χώρο του Δικαστηρίου αρχικά παριστάνοντας, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες, εκπρόσωπο κάποιου τουρκικού ΜΜΕ, προσποιούμενη μάλιστα πως για ώρα έδινε “ανταπόκριση”. Την στιγμή όμως που κατέφθασαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί συνοδευόμενοι από αστυνομικούς η ρεπόρτερ μετατράπηκε σε …τηλεοπτική ακτιβίστρια, εμφάνισε από το πουθενά μία τουρκική σημαία και ως νέα “Ελένη Λουκά” προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των εκεί ΜΜΕ με τις φωνές της!
Η Τουρκάλα “κα Λουκά” ωστόσο, σε αντίθεση με την …ελληνίδα “συνάδελφό” της είναι και αθυρόστομη καθώς δεν παρέλειψε μέσα στις φωνές της να αποκαλέσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς “δολοφόνους” και …”μουν…”!

Όταν οι 8 Τούρκοι έφτασαν, η Τουρκάλα έλαβε θέση ανάμεσα στους Τούρκους δημοσιογράφους και ξαφνικά μόλις άρχισαν οι 8 να εισέρχονται στα δικαστήρια, έβγαλε μια τουρκική σημαία και άρχισε να ουρλιάζει στα Τούρκικα. Οι άνδρες της αστυνομίας έδειξαν να μην αιφνιδιάζονται καθόλου από το περιστατικό κάτι που σημαίνει ότι μάλλον “είχαν γνώση” του θέματος και την αντιμετώπισαν με παραδειγματική ψυχραιμιά, απομακρύνοντας την από τον χώρο χωρίς να δημιουργηθεί άλλη ένταση. Τα τηλεοπτικά συνεργεία όμως την ακολουθήσαν και η κυρία αυτή δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το δικό της “τηλεοπτικό” σόου. Άρχισε λοιπόν να κάνει έναν μονόλογο στα Τούρκικα τον οποίον οι Έλληνες δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε…Τελικά δημοσιογράφος από την Τουρκία μπήκε στον κόπο να μας μεταφράσει τα λεγόμενα της. Μεταξύ άλλων φώναζε ότι ο Τσίπρας πρέπει να παραδώσει τους “δολοφόνους” στην Τουρκία γιατί οι 8 αυτοί σκότωσαν τα “αδέρφια της” και πρέπει να πληρώσουν. Επίσης τους έβρισε χρησιμοποιώντας την λέξη “μ…νια”. Στη συνέχεια και αφού πια δεν έβρισκε κανέναν άλλον να της δώσει σημασία απομακρύνθηκε. Αργότερα σε σχόλια συναδέλφων ακούσαμε ότι ενδεχομένως η κυρία αυτή να ζει στην Ελλάδα καθώς ειπώθηκε ότι δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα στον χώρο των ακινήτων, ενώ άλλοι συνάδελφοι είπαν ότι ήρθε από την Τουρκία…
http://www.alexpoli.gr/tourkala-diadilotria-pou-anastatose-ta-dikastiria-alexandroupolis-video/
Από το “μενού” της ημέρας δεν έλειψαν ούτε οι τραμπουκισμοί αφού φανατικός τουρκόφωνος, προφανώς εγκάθετος κι αυτός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής – αγνώστης ταυτότητας (κάποιοι λένε πως πρόκειται για δικηγόρο) σε διάλειμμα του Δικαστηρίου επιτέθηκε με βρισιές στα τούρκικα στους 8 Τούρκους αξιωματικούς! Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά η πλευρά των 8 Τούρκων αξιωματικών δήλωσε πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.
Τελικά οι 8 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην χώρα μας και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή.
Σχετικό δημοσίευμα:
http://www.alexpoli.gr/sta-malaka-erixe-tous-8-dikeosyni-enochi-mono-gia-paranomi-isodo-sti-chora/

Ρεπορτάζ – επιμέλεια: Σ.Μ.

http://rodopinews.gr/47071