Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

BREXIT: Η ελίτ τρέμει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους Βρετανούς!

print_screen_brexit_ballot
«Δεν είναι το ποιος ψηφίζει που μετράει, αλλά το ποιος μετράει τις ψήφους!»
«Είμαι συγκλονισμένος. Θα έπρεπε να υπάρχει ουδετερότητα» αναφώνησε ένας θυμωμένος Βρετανός βλέποντας ότι στους ψηφοφόρους του Brexit αποστέλλονται ταχυδρομικά ψηφοδέλτια με έναν οδηγό που υποδηλώνει σαφώς ότι πρέπει να ψηφίσουν για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τα έντυπα «Πώς να ψηφίσετε μέσω ταχυδρομείου» εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και παρακίνησαν έξαλλες καταγγελίες, καθώς ο οδηγός βήμα-προς-βήμα περιλαμβάνει συμβουλές για να «διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες, στη συνέχεια να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο» σε μια εικόνα που δείχνει ένα μολύβι να επιλέγει το κουτάκι «παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πολλαπλές αναφορές αποδεικνύουν ότι πολίτες της ΕΕ έχουν λάβει κάρτες δημοσκόπησης παρότι δεν δικαιούνται ψήφο στο δημοψήφισμα.
Ο Γιάκουμπ Παβλόφσκι, ένας Πολωνός πολίτης που ζει στο Κίνγκστον, Surrey, λέει: «Ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2006, αλλά ποτέ δεν έκανα αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα. Αγόρασα πρόσφατα ένα σπίτι και τον Δεκέμβριο του 2015, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, συμπλήρωσα το έντυπο για να εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους. Επέλεξα σε αυτό ότι είμαι Πολωνός πολίτης. Θα μπορούσα επομένως να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου αυτό το μήνα, ωστόσο πρόσφατα πήρα μια κάρτα δημοσκοπήσεων για το επερχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ».
Μη Βρετανοί πολίτες της ΕΕ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα…
Το συμβούλιο του Kingston είπε στον Jakub ότι ήταν λανθασμένα στη βάση δεδομένων τους, ως Βρετανός πολίτης. Αλλά αυτό φαίνεται να είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα: «Ποτέ δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στην Εκλογική Επιτροπή να σταλεί αυτό».
Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος ότι τα έντυπα θα μπορούσαν να προσβληθούν στο δικαστήριο, επειδή φαίνεται να καθοδηγούν την επιλογή των ψηφοφόρων.
Ο Bernard Jenkin – ο βουλευτής που επιβλέπει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος – σημείωσε: «κάθε υποσυνείδητο μήνυμα από αρχές που ισχυρίζονται ότι είναι ουδέτερες είναι απολύτως απαγορευμένο και θα πρέπει να αναφέρεται στην Εκλογική Επιτροπή».
Ο Arron Banks- ένας χρηματοδότης της εκστρατείας Leave.EU – αναφώνησε «το να σταλούν ταχυδρομικές ψήφοι με οδηγίες που δείχνουν στους ανθρώπους πώς να ψηφίσουν και ευνοούν την εκστρατεία παραμονής, είναι το πιο πρόσφατο σκάνδαλο … θα ζητήσουμε από τους δικηγόρους μας να επικοινωνήσουν με την εκλογική επιτροπή για μια εξήγηση».

https://hellasforce.com/2016/06/07/brexit-η-ελίτ-τρέμει-και-προσπαθεί-με-κάθε-τ/