Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η Θράκη είναι Ελληνική! Τέλος...




«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα της Θράκης αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή», είπε με νόημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε  ότι η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες.

Των δηλώσεων του κ. Κοτζιά προηγήθηκε ανάρτηση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβουσόγλου, στο Twitter, με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας να αναφέρει ότι υποδέχθηκε «αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης» και να τονίζει ότι «έχουν την ισχυρή στήριξή μας».
Η τουρκική προκλητικότητα στη Θράκη τον τελευταίο καιρό είναι αυξημένη με δηλώσεις αξιωματούχων που αμφισβητούν το status quo της περιοχής.




voicenews

Το διαβάσαμε από το: Η Θράκη είναι Ελληνική! Τέλος... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_5520.html#ixzz49mdBG7Vz