Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

To Iράν θα στείλει ειδικές δυνάμεις στη Συρία snipers και commandos

To Iράν θα στείλει ειδικές δυνάμεις στη Συρία. Οι ιρανικέςαρχές έκαναν γυμνάσια στις ειδικές δυνάμεις και στους SNIPER ελίτ που θα στείλουν προσεχώς στη Συρία. Η Τεχεράνη έλαβε αυτήν την απόφαση κάποιες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για απόσυρση από τη Συρία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Vladimir Poutine, η Ρωσία ολοκλήρωσε όλες της τις αποστολές στη Συρία και επικεντρώνει όλες τις δυνάμεις στη διπλωματία.  Το Ιράν από την πλευρά του δήλωσε ότι προσανατολίζεται να στείλει ένα μέρος δυνάμεων στη Συράι διευκρινίζοντας ότι οι στρατιώτες του θα έχουν ρόλο στρατιωτικών συμβούλων.
Ο  υποδιοικητής του ιρανικού πεζικού ο στρατηγός Ali Arasteh, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Téhéran ότι η α ομάδα ήδη παρακολούθησε την απαιτούμενη εκπαίδευση και ότι θα μπορούσε στο εγγύς μέλλον να πάει στη Συρία. Πρόκειται για μια επίλεκτη ομάδα που περιλαμβάνει snipers και commandos.
« Υπό αυτές τις συνθήκες μπορούμε να πάρουμε την ναπόφαση να τους χρησιμοποιήσουμε ως σταρτιωτικούς συμβούλους « , υπογράμμισε ο στρατηγός Arasteh.
Το Sputnik ζήτησε από τον Hassan Shemshadi, δημοσιογράφο του κρατικού radio τη Φωνή της Ισλαμικής Δημοκρατίας τουΙράν και πρόσωπο στο άμεσο περιβάλλον των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης  να παρουσιάσει τη γνώμη του σχετικά με τη πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων στη Συρία  μετά από την  απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.
« Είναι αλήθεια ότι πριν η ισορροπία των δυνάμεων ήταν υπέρ των τρομοκρατών αλλά με την ρωσική επέμβαση που έγινε σε συντονισμό με το στρατό και τις συριακές πολιτοφυλακές ,με τους ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους  και τους μαχητές του λιβανέζικου κινήματος της Hezbollah, προκλήθηκε μια ριζοσπαστική ανατροπή στη συριακή διαμάχη. Αυτούς τους 6 τελευταίους μήνες υπήρξαν οι προυποθέσεις   που επέτρεψαν στο συριακό στρατό να περάσει στην επίθεση  και από την άλλη πλευρά προωθήθηκαν οι διαπραγματεύσεις  για τον πολιτικό διακανονισμότης διαμάχης.
Η Μόσχα έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν είχε την πρόθεση ν΄αρνηθεί τη μάχη της κατά της τρομοκρατάις αλλά ότι αυτή θα ευνοούσε πρωταρχικά τις διπλωματικές προσπάθειες.  Αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία πραγματικά διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει συγχρόνως ένα καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο συριακό « , δήλωσε ο Hassan Shemshadi.
Ο δημοσιογράφος γνωστοποίησε ότι παρά την μερική απόσυρση των ρώσων το Ιράν θα διατηρήσει τη στρατιωτική του παρουσία για τόσο καιρό όσο χρειάζεται για να ξεφορτωθεί η χώρα τους τρομοκράτες.
« Οι στρατιωτικοί σύμβουλοι και οι  ιρανοί μαχητές βρίσκονται στη Συρία εδώ και 5 χρόνια ύστερα από αίτημα των αρχών της  και συμβατά με τη συμφωνία για την ασφάλεια που υπογράφτηκε μεταξύ Téhéran και Δαμασκού. Αυτή η συμφωνία θα πααμείνει σε ισχύ όσο οι τρομοκράτες θα επιχειρούν στη Συρία και θα αποτελούν μια απειλή για το συριακό λαό »,ανέφερε.
Είναι πεπεισμένος ότι η μα΄χη κατά της τρομοκραίας δεν μπορεί να κερδιθεί μόνο με αεροπορικά χτυπήματα  και ότι οι χερσαίες δυνάμεις έχουν ένα ρόλο πρωταρχικό να παίξουν.
« Αδιαμφισβήτητα η αεροπορική επίθεση είναι ένα στοιχείο κλειδί στη μάχη. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Οι επιθέσεις που επιτελέστηκαν από τη ρωσική αεροπορία για να υποστηρίξουν το στρατό και τις συριακές πολιτοφυλακές επέτρεψαν ν΄απελευθερωθούν περί τα 10.000 τ,χλμ του εδάφους που ήλεγχαν οι τρομοκράτες.