Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προς αναστολή λειτουργίας η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου (νεότερο)

«Βόμβα» στη δημόσια υγεία της Ηλείας, καθώς από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» για λόγους ασφάλειας των ασθενών, ένεκα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αφού τη δεδομένη στιγμή η Καρδιολογική έχει δύο γιατρούς (η μία διευθύντρια).
Η εκτελούσα χρέη διοικήτριας, Χρύσα Πετροπούλου, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να ενισχυθεί η κλινική με καρδιολόγους από άλλα νοσοκομεία ύστερα από αλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηλεία, εισηγήθηκε την αναστολή της Κλινικής. Από την 6η ΥΠΕ γίνονται εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί λύση μέσα στο επόμενο 48ωρο για να αποτραπεί έστω και την ύστατη στιγμή το «λουκέτο».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι -εάν τελικά εγκριθεί επίσημα η εισήγηση- από την Κυριακή όλοι οι ασθενείς στην Καρδιολογική καθώς και στη Μονάδα Εμφραγμάτων θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Πάτρας (Ρίου και «Άγιο Ανδρέα»), ενώ θα σταματήσουν και οι εφημερίες καρδιολόγων στα Επείγοντα, οι οποίοι θα εκτελούν πλέον μόνο την πρωινή βάρδια στο νοσοκομείο του Πύργου.
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/kleinei-i-kardiologiki-kliniki-toy-nosokomeioy-pyrgoy