Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ισόβια στους 2 Αφγανούς που δολοφόνησαν τον Μ. Καντάρη για μια κάμερα Του επιτέθηκαν πριν από πέντε χρόνια, στο κέντρο της Αθήνας, για να του αρπάξουν την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του

Ούτε μια μέρα δεν μείωσε το Εφετείο την ποινή των δύο Αφγανών κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τους καταδίκασε, ομόφωνα, σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ καθώς έκρινε, όπως και πρωτόδικα, ότι είναι ένοχοι για την αποτρόπαια δολοφονία που έγινε λίγα μέτρα από το σπίτι του 44χρονου.
Τον Μάιο του 2011, οι δυο άνδρες του επιτέθηκαν για να του αρπάξουν την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του, με την οποία σκόπευε να απαθανατίσει την κόρη του που θα ερχόταν στη ζωή λίγες ώρες αργότερα, και στον σκότωσαν.
 
Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων οι οποίοι αρνήθηκαν ότι δολοφόνησαν τον 44χρονο άνδρα και υπέδειξαν ως δράστη τον φυγόδικο Πακιστανό, συγκατηγορούμενο τους. «Ήρθαμε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Δεν σκέφτηκα ποτέ να σκοτώσω. Δείτε το πρόσωπο μου μπορώ εγώ να σκοτώσω;», είχε πει χαρακτηριστικά ένας από τους κατηγορούμενους απευθυνόμενος στους δικαστές. 
 
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη και μητέρα των παιδιών, Σιμόνα Βιρτζίλι, η οποία ζητούσε από την πρώτη στιγμή να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του άντρα της.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου ικανοποίησε την κ. Βιρτζίλι η οποία σε δηλώσεις της υπογράμμισε πως είναι μια δικαίωση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα τέσσερα παιδιά του συζύγου της.  «Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αυτή που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως τα παιδιά δεν έχουν  ακόμα ρωτήσει λεπτομέρειες για τη δολοφονία.
 
Ο δικηγόρος Σωκράτης Μαρινάκος τόνισε ότι η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, ωστόσο, όπως σημείωσε δεν  αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλας, θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/251669/isovia-stoys-2-afganoys-poy-dolofonhsan-ton-m-kan.html