Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ -ΤΟ’ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ’ ΚΑΝΕ Ο ΡΑΜΑ: Γκρέμισε την Ορθόδοξη Εκκλησία!

Σήμερα τα ξημερώματα ολοκλήρωσε, αιφνιδίως μέσα στο σκοτάδι, τον στόχο του ο δήμος Χειμάρρας, ισοπεδώνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά.
himara2
Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
himara3
Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που έχει και τις σχετικές φωτογραφίες από την επονείδιστη πράξη.
Μόλις χθες με προκλητικο σχόλιο του στο twitter για την παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφορικά με τα επεισοδια απαντούσε σε πολίτη ότι τα Τίρανα θα …κάνουν ό,τι θέλουν. Κάτι που περιλαμβάνει και την κατεδάφιση Ορθόδοξων Εκκλησιών, όπως και συνέβη.
«Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν» είχε γράψει.
Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες μπροστά από το Ναό και είχαν αναγκάσει τους υπαλλήλους του Δήμου Χειμάρρας να σταματήσουν την κατεδάφιση από τις αρχές, με το επιχείρημα ότι είναι αυθαίρετο.
Δεύτερη φορά…
«Ο ναός αυτός είχε κατεδαφιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς και ανακατασκευάστηκε το 1992 από τους πιστούς του χωριού οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο πως θα βίωναν ξανά το ίδιο μαρτύριο, σε χρόνους “δημοκρατίας’», αναφέρεται σε ανακοίνωση , την προηγούμενη εβδομάδα, της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  «Ομόνοιας», με την οποία κατήγγειλε την «κατάπτυστη αυτή επιχείρηση των υπαλλήλων του Δήμου Χειμάρρας».


 http://www.crashonline.gr/αλβανικη-προκληση-τοπε-και-το-κανε/