Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΗΛΕΙΑ Δ.Κουτσούμπας: «Παράδειγμα υπέρτατης θυσίας για τον λαό ο Μπελογιάννης»



Την ιστορική Αμαλιάδα, την πόλη που γέννησε τον αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη, τίμησε με την παρουσία του το περασμένο Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αμαλιαδίτη κομμουνιστή.
 Ο κ.Κουτσούμπας πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στο κατάμεστο γυμναστήριο της πόλης, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, αλλά και στη σημερινή πολιτική κατάσταση και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν όσοι παλεύουν μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ.
Νωρίτερα, το πρωί ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Ήλιδας, ΧρήστοΧριστοδουλόπουλο, στο σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη, το οποίο πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ως μουσείο, στο οποίο θα προβάλλεται όλη η ζωή και δράση του Αμαλιαδίτη αγωνιστή, με στόχο να αποτελέσει φάρο πολιτισμού για τις νεότερες γενιές και να είναι επισκέψιμος χώρος πανελλαδικής –και όχι μόνο- εμβέλειας. 
Στη συνέχεια, ο κ.Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από στελέχη της Κομματικής οργάνωσηςΑμαλιάδας, κατευθύνθηκε στην πλατεία Μπελογιάννη, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από όλη τη Δυτική Ελλάδα, και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο υψώνοντας τη γροθιά του.  Από εκεί ξεκίνησε η δυναμική πορεία στις κεντρικές οδούς της Αμαλιάδας ως το κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε συμβολικά γαρύφαλλα στην είσοδο της οικίας του Μπελογιάννη, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Αμαλιάδας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η πολιτική παρακαταθήκη του Νίκου Μπελογιάννη μεταλαμπαδεύεται αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/dkoytsoympas-paradeigma-ypertatis-thysias-gia-ton-lao-o-mpelogiannis