Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Προς τις κάλπες η ΝΔ, με «πόλεμο» για τη διαδικασία και τον Λαζόπουλο!

Του Τάσου Τσιφόρου 
Ο ευρών (την εσωκομματική ηρεμία της Νέας Δημοκρατίας) αμειφθήσεται (με μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση). Διότι η Ν.Δ. οδεύει μεν προς τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, (τουλάχιστον αυτό έδειξε ως εφικτό η χθεσινή γενική δοκιμή που πραγματοποίησε η Vodafone), ωστόσο αυτό γίνεται σε συνθήκες πρωτόγνωρης έντασης. Το αποτέλεσμα των εκλογών συνεπώς κάθε άλλο παρά συνεπάγεται και το κλείσιμο του κύκλου εσωστρέφειας στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
Μόνον τις τελευταίες ώρες, το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία πυροδοτήθηκε από παράγοντες που ξεφεύγουν από τη στενή έννοια της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων. 
Η είδηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκπρόκειτο να καταθέσει (σ.σ. αλλά παραμένει άγνωστο εάν τελικά θα καταθέσει με το πλέον πιθανό σενάριο να μην το πράξει) η εταιρεία«Έξυπνα Συστήματα» ζητώντας τη μη διεξαγωγή των εκλογών λίγο έλειψε να προκαλέσει σύρραξη, κάτι πάντως που δεν αποφεύχθηκε εξαιτίας της... πρεμιέρας του Λάκη Λαζόπουλου και της παρουσίας σε αυτή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη και του πρ. Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, στελεχών κοντά στον Κ. Καραμανλή και τον Ευ. Μεϊμαράκη. 

Ο «πόλεμος» επί της διαδικασίας 

Την ώρα, λοιπόν, που η Vodafone «έτρεχε» τη γενική δοκιμή (σ.σ. τα όχι λίγα προβλήματα που καταγράφηκαν θα εξεταστούν σε σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ), στη Ν.Δ. ο υπόγειος πόλεμος από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου ξαναφούντωνε. Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, πολύ γρήγορα, έσπευσε να σχολιάσει την είδηση περί ασφαλιστικών μέτρων με σαφείς υπαινιγμούς για «δάκτυλο» κάποιων που θέλουν τη ματαίωση της διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν χθες, από την Κερατέα, και οΑπόστολος Τζιτζικώστας καθώς κατήγγειλε πως κάποιοι στη ΝΔ δεν θέλουν να γίνουν εκλογές, αλλά σημείωσε πως αυτές θα γίνουν κανονικά, καλώντας ακόμα και εκείνους που απείχαν να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία. 
Την ίδια στιγμή, και ενώ από το κόμμα προέκυπτε σαφώς η άποψη ότι ουδείς κίνδυνος ματαίωσης των εκλογών υπάρχει, σε ηλεκτρονικά μέσα ονοματίζονταν συγκεκριμένα στελέχη του επιτελείο Μεϊμαράκη ως υπαίτιοι για τα... ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην διεξαχθεί η εκλογή ενώ, αντιστοίχως, ιστοσελίδες που ναι μεν δεν στηρίζουν Μεϊμαράκη αλλά αντιμάχονται την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στοχοποιούσαν, με τη σειρά τους, τον κ. Παπαμιμίκο (!). 

Ο Λάκης, ο Σάκης και ο Άδωνις 

Σε αυτό το ήδη δηλητηριασμένο κλίμα, ήρθε να προστεθεί και η αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με τους Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Μουρούτη. Οι τελευταίοι σχολίασαν την παρουσία του νεαρού πολιτικού στην πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντέδρασε με οργή, δίνοντας και σαφές στίγμα για τις υπαρκτές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της παράταξης:
«Δε θα ανεχθώ μαθήματα κομματικού πατριωτισμού από κάποιον που μέχρι και το 2004 ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και από κάποιον άλλο που μέχρι το 2009 ήταν βουλευτής άλλου κόμματος. Δεν θα ανεχτώ μαθήματα από κάποιους που έβριζαν μέχρι χθες την ΝΔ, το Καραμανλή και έλεγαν να καταργηθεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ως εδώ κύριοι η παράταξη επιστρέφει στις ρίζες της».
Την ίδια στιγμή, η παρουσία στην ίδια πρεμιέρα του κ. Ευρ. Στυλιανίδη, στενού συνομιλητή του κ. Καραμανλή και εκ των θερμών υποστηρικτών της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί ως επιβεβαίωση του πολιτικού φλερτ... μεταξύ καραμανλικών και κυβέρνησης Τσίπρα. Τί κι αν ο πρώην Πρωθυπουργός δεν κρύβει, σε συνομιλητές του, τον έντονο προβληματισμό του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις πρακτικές του ίδιου του κ. Τσίπρα. Τί κι αν ο Ευ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, σχολίασε ότι ουδείς μπορεί πλέον να εμπιστευτεί τον κ. Τσίπρα.
Ο πόλεμος μέχρι (αλλά και μετά) τις κάλπες θα είναι σκληρός.
 http://newpost.gr/politiki/504082/pros-tis-kalpes-h-nd-me-polemo-gia-th-diadikasia-kai-to-lazopoylo