Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

H_DRASIS_THS_ALKIMOY_NEOTHTOS_PALIA_DRAMA

Νοέμβριος του 1934. Δύσκολοι καιροί για όλους λόγω του Παγκόσμιου Οικονομικού κραχ, πολύ δε περισσότερο για την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση για τη Δράμα.
Μπορεί τα καπνά να πηγαίνουν καλά, αλλά τα έσοδα από αυτή την παραγωγή δεν αρκούν και για κοινωνική πολιτική, όπως θα έλεγαν οι σημερινοί «σωτήρες» του Έθνους μας.
Ο Δήμος Δράμας καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, και ιδιαίτερα για την υγεία τους.
Έτσι, στις 30 Νοεμβρίου του 1934 στην εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ» διαβάζουμε, πως ο Δήμος Δράμας ιδρύει και τρίτο Λαϊκό ιατρείο στη πόλη μας.
Στο σχετικό ρεπορτάζ γράφει:

Ίδρυσις λαϊκών
Ιατρείων του δήμου μας
Θα λειτουργήσουν αύριον

Δι’ αποφάσεως του Αδελφάτου του Δημοτικού νοσοκομείου διωρίσθησαν κατά την τελευταίαν αυτού συνεδρίασιν ως ιατροί των συνιστωμένων δύο λαϊκών ιατρείων του Δήμου οι κ.κ. Δημ. Ταυρίδης και Α. Παπαδόπουλος.
Κατόπιν του διορισμού τούτου από της αύριον Σάββατον 1ης Δεκεμβρίου θα λειτουργήσωσιν εις την πόλιν μας τρία δημοτικά ιατρεία. Το εν επί της οδού Σκρά με ιατρόν τον κ. Μ. Σκόρδαν, το δεύτερον εις τον συνοικισμόν Ταμείου Στεγάσεως με ιατρόν τον κ. Δη. Ταυρίδην και το τρίτον εις τον συνοικισμόν Αμπελοκήπων με ιατρόν τον κ. Α Παπαδόπολον.
Επίσης κατά την αυτήν συνεδρίασίν του το αδελφάτον προέβη εις τον διορισμόν του επιστήμονος φαρμακοποιού κ. Τζέτη εις αντικατάστασιν του παραιτηθέντος στρατιωτικού φαρμακοποιού κ. Βουγιουκλή εξασκούντος την εποπτείαν του Δημοτικού φαρμακείου και του βοηθού αυτού κ. Παναγιωτίδου.
Δια της ως άνω πράξεως του αδελφάτου ο κ. Τζέτης θα παραμείνει μοναδικός φαρμακοποιός του Δη. Νοσοκομείου άνευ βοηθού.http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13280:----1934-----&catid=19:2011-04-04-09-26-29&Itemid=98