Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Τέλος η ύφεση στη ρωσική οικονομία»

Έχει λήξει η ύφεση στην ρωσική οικονομία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ανάπτυξης, Αλεξέι Ουλιουκάεφ.
«Σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες, η ύφεση στη ρωσική οικονομία έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ουλιουκάεφ σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών της Ε.Ε. στη Ρωσία. 
«Βλέπουμε ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση παγώματος. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου στο 15% σε ετήσια βάση σε ετήσια βάση και θα μειωθεί στο  12 με 14% έως το τέλος του έτους, περίπου στο 12.6 με 12.7%»,πρόσθεσε Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης.
Στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015, η ρωσική οικονομία βρέθηκε σε ύφεση που προκλήθηκε από μια απότομη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και, σε μικρότερο βαθμό, από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Μόσχα για τον υποτιθέμενο ρόλο της στην εσωτερική ουκρανική διαμάχη, έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο αρνείται επανειλημμένα.
Τον Ιανουάριο του 2015, η ρωσική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο κατά της κρίσης, το οποίο προβλέπει περικοπές δαπανών, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της χώρας.
Την Άνοιξη του 2015, το ρωσικό ρούβλι άρχισε να ενισχύεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντον Σιλουάνοφ δήλωσε ότι το χαμηλότερο σημείο της ύφεσης είχε περάσει.
http://gr.rbth.com/news/2015/11/23/telos-i-yfesi-sti-rosiki-oikonomia_543447