Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, η μοναδική τομή μέσα στους αιώνες.

Της Μαριάνθης Ζήση
Κάλαντα :  Χριστός γεννάται σήμερον εν βηθλεέμ τη πόλη οι ουρανοί αγάλλονται χαίρει η φύσις όλη. Εν τω σπηλαίο τίκτεται εν φάτνη των αλόγων ο Βασιλεύς των ουρανών και ποιητής των όλων.
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα . Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι πιστοί και άπιστοι, χριστιανοί , μουσουλμάνοι και άθεοι όλοι ζούμε πάντα μέσα στην ίδια χρονολογία, όποια και αν είναι αυτή είναι   πάντα,  μετά Χριστό.
Επομένως, είτε αποδέχονται κάποιοι το Χριστό είτε όχι, είτε τον πολεμάνε, είτε προσπαθούν να τον αγαπήσουν, ζουν μέσα στο χρόνο που προσδιορίζεται από την παρουσία του και μόνο.
Μέσα στη πορεία των αιώνων παρουσιάστηκαν  πολλοί χαρισματικοί  άνθρωποι πάνω στη γη, οι οποίοι  με την προσωπικότητά και τη ζωή τους μαγνήτισαν τα πλήθη και τους ακολούθησαν. Κανείς όμως δεν κατάφερε με όπλο μόνο την ταπείνωση  να κυριαρχήσει μέσα στους αιώνες και πάντα να συνοδεύει το όνομά του τον κύκλο κάθε έτους. Ημέρες, χρόνια, δεκαετίες, αιώνες συνοδεύονται πάντα από το μ.Χ. Συνειδήσεις, πολιτικά συστήματα, εφευρέσεις, επαναστάσεις, πόλεμοι και ανακαλύψεις διαχωρίζονται και κατατάσσονται πριν ή μετά από αυτόν.
Και είναι πραγματικά τόσο αντιφατικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η παρουσία δεν επιβλήθηκε με τι βία, ούτε με τα πλούτη. Αντιθέτως μόνο με τη δύναμη της ταπείνωσης,  της αγάπης και της αθανασίας. Η αγάπη και η ελπίδα  γεννήθηκε απλά και ταπεινά μέσα σε μια φάτνη και ενσαρκώθηκε στο πρόσωπο του Χριστού. Εκείνη τη στιγμή διχοτομήθηκε η ανθρωπότητα σε δύο χρόνους, βάζοντας  τη σφραγίδα του  ο  Χριστός  στους αιώνες που υπήρξαν πριν από αυτόν  και μετά  από αυτόν.
Σήμερα   καλούμαστε   να ανακαλύψουμε μέρος αυτού του μεγαλείου και να αισθανθούμε το αιώνιο μήνυμα της  αγάπης, της  ζωής και της ταπείνωσης  που δόθηκε  σε όλη  την ανθρωπότητα  μέσα από μια
φ  ά  τ  ν  η  !!!
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7882:2013-12-26-21-16-39&catid=52:thysavroi&Itemid=84