Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Από τη βουλευτή Κ. Μάρκου Καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση πολυεθνικής ζυθοποιίας που ελέγχει το 86% της ελληνικής αγοράς

Καταγγελίες για μεροληπτική μεταχείριση πολυεθνικής ζυθοποιίας που ελέγχει το 86% της ελληνικής αγοράς

Καταγγελίες κατά του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού διατυπώνει η βουλευτής Θεσσαλονίκης με "Το Ποτάμι", Κατερίνα Μάρκου, η οποία υποστηρίζει ότι εδώ και δέκα χρόνια εκκρεμεί και δεν καθαρογράφεται απόφαση της επιτροπής για τις δραστηριότητες μεγάλης πολυεθνικής ζυθοποιίας που ελέγχει το 86% της ελληνικής αγοράς.

Όπως είπε η κ. Μάρκου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά" των Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστου Μάτη, σε βάρος της πολυεθνικής προσέφυγε ελληνική ζυθοποιία που εδρεύει στη Θράκη, αλλά -όπως υποστηρίζει- η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί προκειμένου να δημοσιοποιηθεί.

"Εδώ και 10 χρόνια εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία καλύπτει το 86% της ελληνικής αγοράς. Η απόφαση είναι έτοιμη, δεν καθαρογράφεται και η απίστευτη δικαιολογία του προέδρου της επιτροπής είναι ότι βρίσκεται σε λοχία η υπάλληλος" καταγγέλλει η βουλευτής.
Όπως είπε, ο εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας κατέθεσε στην επιτροπή ακροάσεων της Βουλής την αλληλογραφία που είχε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και προανήγγειλε ότι το "Το Ποτάμι" προτίθεται θα παρέμβει προκειμένου να δοθεί τέλος στην υπόθεση.

Αναφερόμενη στο θέμα της εξομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα, η κ. Μάρκου υποστήριξε ότι αυτή η ρύθμιση πλήττει τις μικρές και μεσαίες εγχώριες ζυθοποιίες και υπογράμμισε ότι από το 2003 μέχρι σήμερα -που είχε εφαρμοστεί μειωμένος συντελεστής- δημιουργήθηκαν γύρω στις 30 μικρές ελληνικές ζυθοποιίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως σε νησιά.
http://www.e-typos.com/gr/politiki/article/155517/kataggelies-gia-meroliptiki-metaheirisi-poluethnikis-zuthopoiias-pou-eleghei-to-86-tis-ellinikis-agoras/