Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ MIT ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" ΤΗΣ ΖΑΚΛΙΝ ΣΑΤΟΝ

Παρασκήνιο με έντονη «οσμή» μυστικών υπηρεσιών,κατασκοπείας και δράσης παρακρατικών οργανώσεων βρίσκεται πίσω από την «αυτοκτονία» της γνωστής δημοσιογράφου του BBC, Ζακλίν Σάτον, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο. Τα τουρκικά κανάλια έκαναν λόγο για αυτοκτονία, ισχυριζόμενα ηλιθιωδώς πως έχασε την πτήση της και δεν είχε χρήματα για να πάρει άλλη! Η Σάτον σύμφωνα με την βλακώδη δικαιολογία που απέδωσαν στο ρεπορτάζ οι Τούρκοι του πρακτορείου Dogan, κρεμάστηκε επειδή δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία είχε προγραμματίσει να πετάξει, ανέφεραν ότι η 50χρονη επαναλάμβανε συνεχώς στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο ότι δεν διέθετε άλλα χρήματα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, κατευθύνθηκε στις τουαλέτες και κρεμάστηκε.
Η πραγματικότητα ωστόσο όπως είναι λογικό φαίνεται πως απέχει έτη φωτός. Η Σάτον ήταν η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια για το Ινστιτούτο Πολέμου και Ειρήνης για το Ιράκ, ενώ πριν από πέντε μήνες ο προκάτοχός της Αμμάρ αλ Σαμπαντέρ στην οργάνωση, είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.
Το Σάββατο, η δημοσιογράφος ταξίδευε από το Λονδίνο για το Ερμπίλ του Ιράκ, που αποτελεί την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν. Η Σάτον σύμφωνα με τον βρετανικό Independent ταξίδευε στο Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
http://greeknation.blogspot.gr/2015/10/mit.html